На Рівненщині циганку – шахрайку міліціонери затримали за «гарячими» слідами

На Рівненщині циганку – шахрайку міліціонери затримали за «гарячими» слідами

01.08.11 16:50 0 1599
Деякі особи циганської зовнішності вдаються до шахрайських оборудок аби прогодувати свою родину та мати більш-менш забезпечене життя. Звісно, навіщо працювати, коли можна, обманюючи людей, швиденько зароби «легкі гроші». Іноді вони вигадують нові схеми обдурювання населення, але з міліцейського досвіду відомо, що і старі, вже добре обкатані часом, теж, як не дивно, спрацьовують і подекуди не погано. Днями міліціонери Рокитнівщини мали справу з такою групою циган.

Всім знайома картина, коли цигани ходять з квартири в квартиру, з двору у двір і займаються звичайною для них справою – клянчать у населення гроші, одяг, продукти харчування тощо. А іноді, навіть, підторговують усілякими дрібницями чи одягом. Пронирливіші з них шляхом обману проникають до осель і на очах у розгублених господарів обкрадають їх. Хоча люди і знають, що від циган добра не варто чекати, а все одно довірливо відчиняють їм двері та впускають до своїх осель. Часто циганам ми мимоволі відчиняємо не лише двері, а й душу, яку вони також ухитряються обчистити як «липку», тим самим забравши віру у людську доброту і щирість. Оговтатись після такого підступного удару буває дуже складно. То ж правоохоронці постійно застерігають громадян, що краще бути розсудливим і відмовити в гостинності ймовірним шахраям.

23 липня цьогоріч 21-річна Надія, жителька села Залав’я Рокитнівського району, повірила невідомим особам циганської національності, які продавали постільну білизну, та впустила їх у своє подвір’я, де вони заволоділи певною сумою коштів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка провела ряд розшукових заходів та знайшла швидко «шахрайку». Кошти було повернуто пані Надії, а циганку покарано відповідно до Закону. Це добре, що людина звернулася відразу і за «гарячими» слідами правоохоронці затримали правопорушницю.

– В інших випадках циганів, які вчинили злочин дуже непросто викрити, а ще важче – розшукати шахраїв, які залишилися в пам’яті ошуканого лише як «люди циганської національності», або «які говорили, що із Закарпатської області», - розповідає виконуючий обов’язки начальника Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Олександр Таргоній.

Та чомусь не думають про це громадяни, які ведуться на талановито розіграні сцени. Вони, лише на наступний день з криком «допоможіть» біжать до міліції, а сьогодні, не задумуючись, віддають свої кровні заощадження за одні тільки обіцянки, щоправда, виголошені досить впевнено і переконливо талановитими акторами злодійського життя.

Рокитнівський РВ УМВС України звертається із проханням до громадян: якщо хтось володіє інформацією, чи, можливо, сам став жертвою шахрайських дій циганів, повідомляйте про це міліцію. Будьте пильними і не пускайте їх до своїх осель, щоб не стати їх наступною жертвою.

Тетяна ЧУБИК, помічник начальника Рокитнівського РВ УМВС по зв’язках з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська міліція ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловіки ...

КОМЕНТАРІ