6-7 серпня на  Тернопільщині відбудеться ХІІІ Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

6-7 серпня на Тернопільщині відбудеться ХІІІ Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

04.08.11 18:46 0 1737
«Цей захід вже став своєрідною візитною карткою Тернопільщини, й здобув популярність далеко за межами України, - розповів Валентин Хоптян, голова Тернопільської обласної державної адміністрації. – Цього ж року крім традиційних заходів на фестивалі – урочистої ходи містом, запалення ватри і так далі планується організувати конкурс на найкращі лемківські страви та привезти дві виставки лемківських робіт – фотовиставку і вишивані картини. Також будуть проведені спортивні змагання серед яких організують і лемківські забави».

На території урочища планують спорудити містечко, де кожен із районів краю та місто Тернопіль мали б свій будиночок, у якому можна проводити виставкові чи презентаційні заходи. Наявність такого містечка створить умови для використання фестивальної місцини упродовж всього року, незалежно від сезону чи погодних умов.

Подбають і про розваги: впродовж двох днів на фестивальній території діятимуть майстер-класи народних майстрів, організовуватимуть спортивні змагання, де кожен охочий зможе спробувати свої сили у старовинних і сучасних спортивних іграх.

Очікується, що цьогоріч на нього приїде до 10 тисяч учасників як з України, так і з-за кордону, у тому числі з Польщі, Словаччини, Сербії, Хорватії. Серед них — і представники Прикарпаття.

Учасники фестивалю зможуть оглянути виставки майстрів народної творчості, тематичну літературу з історії та культури лемків, придбати вишиванки, вироби з лози, глини та скуштувати традиційних лемківських страв.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: До Рівного з’їдуться ...
Наступна новина: Рівненську Пересопницю ...

КОМЕНТАРІ