Рівненську Пересопницю упорядкують безробітні

Рівненську Пересопницю упорядкують безробітні

04.08.11 18:57 0 1501
Напередодні всеукраїнського відзначення 450-річного ювілею з часу створення Пересопницького Євангелія служба зайнятості активно долучилась до підготовки цього свята.

Ще з весни на території с. Пересопниця Рівненським районним центром зайнятості організовуються громадські роботи, які особливо активізувалися у червні та липні. І зараз щодня до місця роботи автобусом безкоштовно доставляють мобільну групу із 20-30 незайнятих громадян. У Пересопниці працюють безробітні із Шпанівської, Білокриницької, Шпаківської, Квасилівської та інших сільських і селищних рад району. Центр зайнятості забезпечує задіяних на громадських роботах людей всім необхідним інвентарем.

Безробітні беруть участь в облаштуванні та розчищенні території, прибирають придорожні смуги, обрізають кущі, дерева на кладовищі, допомагають немічним та одиноким у косметичному ремонті загорожі, проводять розчищення меліоративного каналу, ремонті роботи на об’єктах соціальної сфери. Лише на заробітну плату залучених до громадських робіт профінансовано понад 40 тисяч гривень.

Довідково: відповідно до постанови Верховної Ради України, у серпні 2011 року на державному рівні відзначатиметься 450-річчя Пересопницького Євангелія, на якому, за традицією, новообрані Президенти присягають на вірність Українському народові. Створювалося Пересопницьке Євангеліє в 1556–1561 роках, а було завершене у Пречистенському монастирі міста Пересопниця (нині село Рівненської області), звідки й отримало свою назву.

Про це повідомили у Рівненському обласному центрі зайнятості.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 6-7 серпня на ...
Наступна новина: Хроніки Рівненського ...

КОМЕНТАРІ