На Рівненщині пенсіонери не змогли затримати крадія - допомогли міліціонери

На Рівненщині пенсіонери не змогли затримати крадія - допомогли міліціонери

05.08.11 16:04 0 1484
Упродовж 2009-2011 років на території дачного масиву «Кам’яногірський» було скоєно ряд крадіжок із дачних будинків жителів Костопільського та Рівненського районів. Нещодавно на номер «102» знову надійшов телефонний дзвінок з повідомленням про те, що невідомий громадянин намагається здійснити крадіжку. Міліціонери спрацювали блискавично.

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники відділу карного розшуку Костопільського райвідділу затримали мешканця села Новий Берестовець Костопільського району, 27-річного Василя, раніше судимого за крадіжку товарно-матеріальних цінностей з магазину.

Правоохоронці вивчаючи злочинний шлях підозрюваного встановили й методи його дій , а саме: зловмисник ламаючи навісні замки проникав до дачних помешкань та виносив з відти цінності та гроші. Але востаннє його подорож закінчилась «фіаско». Приїхавши до дачних будинків серед білого дня на своєму мотоциклі, Василь пішов на «промисел». Безперешкодно зайшов до будинку 82-річного Михайла, який, не закривши замок вхідних дверей, саме господарював на городі. «Непроханий гість» почав нишпорити по будиночку. Знайшовши 460 гривень у кишені куртки дідуся, хлопець піднявся на другий поверх, щоб втікти непомітно, спустившись з другого поверху на телефонному кабелі. Але саме в цей час поряд присадибної дачної ділянки господарював сусід Михайла, який помітив незнайомого. Разом чоловіки й вивели Василя з будинку. Пізніше пенсіонер переконався, що зникли його гроші та почав перевіряти кишені крадія. Але спритний молодик вирвався з рук чоловіків та почав тікати, при цьому всі гроші доріжкою простелились за втікачем. Завдяки умілим діям міліціонерів, які вчасно прибули за викликом, Василь того ж дня був затриманий .

– Слідчі порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, – прокоментував перший заступник начальника Костопільського РВ Павло Шкодич. – Наразі підозрюваний зізнався у п'яти крадіжках майна із дачних будинків. Зловмисника затримали в порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи з метою встановлення причетності підозрюваного до інших крадіжок на території дачного масиву «Кам’яногірський».

Вікторія КОРНЮША,

помічник начальника Костопільського РВ УМВС

по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Обережно! На Рівненщині ...
Наступна новина: На Рівненщині розшукують ...

КОМЕНТАРІ