Глава держави ініціює зміни до законодавства щодо закордонних українців

Глава держави ініціює зміни до законодавства щодо закордонних українців

18.08.11 20:44 0 1422
Президент України Віктор Янукович вніс як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо закордонних українців».

Проектом Закону передбачено на законодавчому рівні затвердити засади співпраці із закордонними українцями.

Законопроектом пропонується визначити, що закордонний українець, який перебуває в Україні на законних підставах, користується такими самими правами і свободами, а також несе такі самі обов’язки, як громадянин України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами.

Закордонні українці зможуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або провадити іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян України, та набуватимуть громадянство України за спрощеною процедурою.

Етнічні українці-випускники іноземних шкіл матимуть право на навчання в Україні за рахунок бюджету в межах квот, встановлених для навчання іноземців та осіб без громадянства.

Проектом Закону запропоновано передбачити надання державними органами влади України організаційної, методичної, технічної та іншої допомоги, а також фінансової підтримки громадським організаціям закордонних українців.

Прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо закордонних українців» сприятиме посиленню системності в роботі державних установ із громадськими організаціями закордонного українства та забезпечить більш повне задоволення його національно-культурних, освітніх, мовних та інформаційних потреб.

Прес-служба Президента України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Допоможіть журналісту ...
Наступна новина: Сесія Рівненської районної ...

КОМЕНТАРІ