Відбувся перший з’їзд православної молоді Волинської єпархії

Відбувся перший з’їзд православної молоді Волинської єпархії

18.08.11 23:20 0 1844
9 серпня з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта розпочався перший з’їзд православної молоді Волинської єпархії, організований єпархіальним відділом у справах молоді. Місцем зібрання було обрано Свято-Троїцький жіночий монастир, що у селі Старосілля Маневицького району. Наповнене благодаттю мальовниче місце, традиційно є центром єднання молодих православних християн, адже тут проводить літні дитячі табори православний центр духовно-естетичного виховання дітей і молоді «Стежина добра» під керівництвом ієродиякона Ніфонта (Омельчука).

Цього разу свята обитель прийняла православних молодих людей з одинадцяти благочинь Волинської єпархії. Метою зустрічі став обмін досвідом життя у Церкві, адже відомо, що ніхто так не горить вірою, і ніхто так не прагне діяльного служіння, як молодь.

Протягом чотирьох днів форум очолював голова відділу благодійності та соціальної допомоги Дніпропетровської єпархії УПЦ протоієрей Владислав Діханов. Отець Владислав поділився унікальним досвідом роботи з молоддю, адже саме з його ініціативи було створено перше в Україні молодіжне православне об’єднання «Ф.О.М.А». Власне, візит шановних гостей з Дніпропетровська відбувся у форматі виїзного молодіжного православного табору, з метою ознайомити волинських колег з новими методиками спрямованими на роботу з молоддю. Аудиторні і вуличні заняття, спільні вечірні та ранішні молитви, ігри, художні постанови, зустрічі біля вогнища – усе це не просто зблизило учасників зустрічі, але й стало прикладом ефективної роботи, цікавого і корисного дозвілля. Підсумовуючи роботу форуму отець Владислав сказав: «Волинська єпархія – це вже шоста єпархія, яка запрошує до нас до співпраці, і ми дуже раді, що наш досвід, і напрацьовані нами методики зацікавлюють колег з інших єпархій. Кожен регіон має свою специфіку, і тому перенести калькою наші методи в роботу колег не є нашою метою. Практика показує, що в процесі співпраці сторони знаходять слабкі і сильні місця в роботі, і таким чином народжується унікальний підхід, повністю адаптований під місцевий менталітет. Щодо вражень від Волині, то тут можу лише порадіти, адже ті молоді люди, з якими довелось працювати в ці дні – це колосальний потенціал, як кількісний, так і якісний».

Презентувала свою діяльність і волинська молодь: молодіжне товариство імені преподобного Миколи Святоші князя Луцького і юнацький клуб «Лови момент» з міста Луцьк, молоіжні клуби «Крок» з Ківерців і «Дрога додому» із селища Колки, молодіжний хор Свято-Пантелеймонівського храму Луцька. Виступив співзасновник Волинського братства тверезості імені святого Іоанна Кронштадтського священик Стефан Ярема.

Зважаючи на значення події участь у форумі взяв представник синодального відділу у справах молоді УПЦ Павло Бройде – директор аплогетичного цернтру імені святителя Іоанна Златоуста, що займається захистом молоді від впливу тоталітарних сект і соціальних ризиків. Пан Павло висловив думку, що такі заходи можуть бути прикладом для інших єпархій УПЦ; крім того вони мають соціальний ефект захисту молоді від розповсюджених у суспільстві негативних явищ.

Вранці 11 серпня було у Свято-Троїцькому храмі монастиря форумчани духовно поєднались у таїнстві Причастя. Священнослужителі з числа учасників форуму звершили Божественну Літургію під спів збірного хору молодих волинян.

Ввечері цього ж дня форумчан відвідав керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владика благословив учасників на навчання і плідну працю на благо святої Православної Церкви. Також Його Високопреосвященство поділився з молоддю своїм багатим життєвим досвідом і відповів на числені запитання форумчан, які не проминули скористатись нагодою поспілкуватись зі своїм архіпастирем. Владика наголосив, що яка б методика не використовувалась у молодіжній діяльності, завжди слід пам’ятати про те, що наша мета – спасіння душі, і ніщо не замінить святої Євхаристії. На згадку про чудову зустріч архіпастир благословив форумчанам іконки.

Масштабність події викликала зацікавленість ЗМІ, і у обитель завітали працівники Волинського державного телебачення.

За час роботи форуму молоді люди здружилися, взнали один від одного багато нового, корисного і, головне, цікавого про церковне життя і служіння на благо Православ’я. Керівники духовно-просвітницьких відділів благочинь почерпнули цінний досвід, який можна буде використати на місцях, адже відомо, що найбільш проблемними у плані залучення молоді до активного церковного життя є сільські регіони.

Роблячи попередній висновок, можна з впевненістю стверджувати, що цей захід уже став новою сходинкою у відновленні духовності і подоланні гіркої спадщини безбожної влади недалекого минулого.

Про це повідомили у Волинській єпархії Української Православної Церкви
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За викрадені цигарки ...

КОМЕНТАРІ