На Рівненщині

На Рівненщині "накрили" злочинну групу, яка "тероризувала" район з початку року

18.08.11 23:26 0 1434
З початку року Здолбунівський район потерпав від крадіжок, переважним чином з новобудов та гаражів. Зловмисники наче невидимки проникали у середину зазначених вище приміщень, забираючи усе, що потрапляло під руку і мало вартість. У липні співробітники Управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області, спільно з працівниками ВКР Здолбунівського РВ та у взаємодії з іншими оперативними підрозділами виявили та знешкодили злочинну групу до складу якої входили місцеві жителі 36-річний Юрій та 35-річний Олександр.

Злочинний дует спеціалізувався переважно на крадіжках особистого майна громадян, які безпечно залишали свої речі в новобудовах та гаражах. Обидва раніше судимі – Юрій за частиною 3 статті 185 КК України (Крадіжка), а Олександр за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) цього ж кодексу. 15 липня 2011 року міліціонери почали відлік вилучених речових доказів, які чоловіки ще не встигли продати. Переважним чином це були електроінструменти, газонокосарки, зварювальні апарати та речі домашнього вжитку. Вже встановлено, що чотири гаражі вони обчистили проламавши шифер даху. Один подавав, інший складав ззовні. Потім викликали таксі та перевозили до себе додому. До приміщень новобудов потрапляли через двері та вікна. Для цього у них з собою завжди були фомка та лещата.

- Проведеними оперативними заходами вже встановлено причетність двох жителів м. Здолбунів до вчинення 25-ти крадіжок з новобудов та гаражів учинених на території Здолбунівського району в період з грудня 2010 року по теперішній час, - розповів в.о. начальника Здолбунівського РВ Андрій Разгонов. - За фактами вчинення крадіжок порушені кримінальні справи, за ознаками злочину передбачених частиною 3 статті 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

19 липня до Олександра та Юрія обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Утримуються вони в СІЗО Рівненської області. Самі підозрювані розповідають слідчим, що крали з метою продажу, а гроші їм потрібні на наркотики, адже обидва є наркозалежні. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи направлені на встановлення причетності даних осіб до інших аналогічних нерозкритих злочинів учинених на території Рівненської області.

Тамара Лисенко, начальник СЗГ УМВС України в Рівненській області.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Хакер» з Рівненщини ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ