На Рівненщині виявили плантацію марихуани

На Рівненщині виявили плантацію марихуани

19.08.11 21:29 0 1574
Помешкання 49-річного Василя, жителя Здовбиці Здолбунівського району, нічим не відрізняється від інших у цьому селі. Однак, подиву правоохоронців не було меж, коли вони побачили на подвір’ї за його будинком трьохметрові зарослі коноплі.

Плантацію господар повністю замаскував від непроханих гостей та цікавих поглядів— зі сторони дороги коноплі закривав будинок, а дошки із цвяхами перегороджували вільний доступ до них. Втім, зібрати врожай не судилося. Співробітники Здолбунівського РВ виявили незаконний посів коноплі в кількості 98 рослин, які, за словами 49-річного Василя, він вирощував для власних потреб.

— Крім того, в одній із кімнат будинку правоохоронці виявили та вилучили речовину рослинного походження зеленого кольору вагою 600 грамів, зовні схожою на марихуану, — повідомив заступник начальника Здолбунівського РВ УМВС Сергій Криса. — Вилучене направлене на дослідження в НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області.

За цим фактом проводиться перевірка і вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтями 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, які передбачають позбавлення волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ