Міністр охорони здоров’я попросив Олексія Кайду взяти під особисту опіку оновлення Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина»

Міністр охорони здоров’я попросив Олексія Кайду взяти під особисту опіку оновлення Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина»

20.08.11 21:24 0 1714
Сьогодні на Тернопільщині з робочим візитом перебуває Міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко. Разом з головою Тернопільської обласної ради Олексієм Кайдою вони побували у перинатальному центрі «Мати і дитина» та Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні.

У комунальному закладі обласної ради - перинатальному центрі - Олексій Кайда та гість оглянули оновлене відділення, палати та пологові зали якого оснащені найновішим обладнанням. На ці потреби обласна рада уже виділила понад 200 тисяч гривень. Для повної реконструкції та оснащення цього центру загалом потрібно близько 22 мільйонів гривень.

Олексій Кайда зауважив, що обласна влада докладає максимум зусиль, щоб цей медичний заклад набув сучасного, європейського вигляду. «Адже таке реформування медицини є запорукою врятованих дитячих та материнських життів. Комфортні родильні сімейні зали та індивідуальні палати спонукатимуть жінок більше народжувати, а надсучасне обладнання гарантуватиме успішні пологи та здорових малюків – завтрашніх громадян держави», - підкреслив очільник обласної ради.

Міністр охорони здоров’я попросив Олексія Кайду взяти під особисту опіку оновлення Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина». «Ми повинні дбати про належні умови народження дітей, це один із шляхів поліпшення демографічної ситуації в Україні», - зазначив Олександр Аніщенко. Міністр пообіцяв виділити кошти для реорганізації та оновлення комунального закладу обласної ради – перинатальний центр «Мати і дитина».

В обласній психоневрологічній лікарні також йшлося про покращання надання медичних послуг населенню, про майбутню реорганізацію системи охорони здоров»я та основні проблеми в галузі та шляхи їх вирішення. Голова обласної ради звернув увагу міністра на те, що обласна рада постійно звертає увагу на питання щодо проблем медицини в області та робить конкретні кроки для оптимальної реорганізації системи охорони здоров»я. До слова, саме Тернопільська обласна рада першою в Україні прийняла рішення про створення закладу європейського зразка – університетської лікарні.

Міністр охорони здоров'я України також зустрівся із медичними працівниками області.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові звільнили ...

КОМЕНТАРІ