Віктор Янукович: Село Пересопниця буде відроджуватися

Віктор Янукович: Село Пересопниця буде відроджуватися

29.08.11 16:54 0 1630
Село Пересопниця, де було написано Пересопницьке Євангеліє, буде відроджуватися. Таке переконання висловив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з журналістами в селі Пересопниця на Рівненщині.

Глава держави подякував усім, хто бере участь у відбудові Пересопниці. «Я добре знаю, що завдяки Пересопницькому Євангелію, Господу Богу зараз, тут, у Пересопниці, побудували дороги, провели газ, відновлюють різні будівлі. І це добре. Люди будуть повертатися сюди, на це місце», - сказав В.Янукович.

«У відродженні цього місця і поверненні йому належної уваги взяла участь громадськість, меценати, люди, яким до душі була ця справа… Я переконаний, що вкладати кошти в духовність, культуру, розвиток нашої країни – це благородна справа», - зазначив Глава держави.

Президент України підкреслив, що в бібліотеці ім. Вернадського у Києві, де нині зберігається оригінал Пересопницького Євангелія, створені всі умови для того, щоб цю унікальну книгу могли вивчати як українські вчені, так і науковці з усього світу. «А копія, яка знаходиться у музеї (в селі Пересопниця), слугуватиме для того, аби всі відвідувачі мали можливість подивитися на неї, потримати у своїх руках», - зазначив Глава держави.

Прес-служба Президента України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Іван Мельник: Боротьба з ...
Наступна новина: На Рівненщині "пікетували" ...

КОМЕНТАРІ