Суд зобов’язав газету «Комуніст» спростувати наклепи на «Свободу»

Суд зобов’язав газету «Комуніст» спростувати наклепи на «Свободу»

08.09.11 12:51 0 1669
7 вересня 2011 року Шевченківський районний суд Києва визнав недостовірною інформацію, поширену газетою «Комуніст» щодо Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Суд зобов’язав головну газету комуністів опублікувати спростування неправдивої інформації на першій шпальті.

Судова тяганина у справі захисту чести та гідности ВО «Свобода» тривала понад два роки. Така затримка із розглядом справи була спричинена постійними неявками відповідача Петра Симоненка на судові засідання, попри те, що суд викликав його навіть через Центральний комітет Компартії, Верховну Раду, а також – публікацією у всеукраїнському виданні «Урядовий кур'єр».

Представник ВО «Свобода» у суді відомий правозахисник Сидір Кізін повідомив, що в результаті суд задовольнив вимоги позивача та визнав недостовірною інформацію, надруковану газетою «Комуніст» у статті «Хто є Ху?» від 20 березня 2009 року на першій шпальті. У ній комуністи стверджували, нібито «Свободу» фінансують олігархи. Також стаття містила брехливу інформацію щодо ідеологічного спрямування націоналістичної політичної сили, до того ж, «Свободі» закидали фальшування виборів до Тернопільської обласної ради.

Суд зобов’язав газету «Комуніст» опублікувати спростування недостовірної інформації тим саме шрифтом на тій же сторінці під заголовком «Спростування» протягом одного місяця після набрання рішенням законної сили.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові затримали ...
Наступна новина: На Закарпатті відбулося ...

КОМЕНТАРІ