У Рівному сім школярів відмовляються вчитися

У Рівному сім школярів відмовляються вчитися

13.09.11 14:46 0 1815
Запобігання злочинів та правопорушень з боку учнів та відносно них, покращення оперативної обстановки на території навчальних закладів, активізація правовиховної роботи в учнівських колективах та забезпечення соціального і правового захисту дітей – така основна мета Всеукраїнського профілактичного заходу під назвою «Урок», який тривав з 1 по 9 вересня 2011 року на Рівненщині.

Протягом цього періоду працівники відділення КМСД Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області разом зі службою у справах дітей Рівненської ОДА перевірили комп’ютерні клуби та розважальні заклади на території м. Рівне. Дітей у них на момент перевірок, які прогулювали уроки, не було. Однак, міліціонери виявили та притягнули до адміністративної відповідальності шестеро неповнолітніх, зокрема, двох з них – за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та стільки ж за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях та вчинення дрібного хуліганства.

Працівники міліції встановили, що до навчання не приступили шестеро рівненських учнів – один семикласник та п’ять одинадцятикласників. Причиною цього стало небажання вчитися. Батьки одного одинадцятикласника, аби закінчити здобувати освіту, перевели сина навчатися у вечірню школу, а стосовно інших п’ятьох школярів правоохоронці направили в управління освіти РОДА листи з відповідною інформацією для подальшої перевірки.

На початку вересня матір неповнолітньої рівнянки Наталії звернулася до Рівненського МВ УМВС із заявою про те, що у її доньки викрали сумочку із грішми. Працівники відділення КМСД встановили місце перебування злодійки, 20-річної костопільчанки Ганни. Вона у дівчини викрала 1 тисячу гривень та витратила на власні потреби. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

У Рівному за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами ми склали 2 адміністративні протоколи на продавців магазинів, які продали неповнолітнім цигарки та пиво, - коментує начальник ВКМСД Рівненського МВ УМВС Олена Кравчук. - Крім того, дев”ятеро батьків за невиконання ними або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей притягнуто до адмінвідповідальності. Крім того, за вчинення злочину поставили на профілактичний облік у ВКМСД Рівненського МВ УМВС 15–річного Миколу. Хлопчина вкрав металобрухт і намагався його збути.

Контроль за дітьми працівники міліції триматимуть і надалі. Тому, аби не потрапити у поле зору правоохоронців, прохання до батьків з відповідальністю ставитися до своїх дітей, приділяти їм максимум уваги і цікавитися їхнім дозвіллям.

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, помічник начальника Рівненського МВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівному намагалися ...
Наступна новина: На Рівненщині виявили ...

КОМЕНТАРІ