МТРК «Чернівці» оскаржуватиме рішення Національної Ради в суді

МТРК «Чернівці» оскаржуватиме рішення Національної Ради в суді

26.09.11 00:50 0 1641
МТРК «Чернівці» (м.Чернівці) оскаржуватиме рішення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення в суді, про це заявив генеральний директор телеканалу, Геннадій Сергєєв під час регіональної зустрічі, яку ініціювала Незалежна Асоціація телерадіоМовників.

20, 21 вересня у Львові та Чернівцях відбулися зустрічі з керівниками телекомпаній Західної України, де більшість каналів місцевого та регіонального значення не отримали ліцензії на мовлення у «цифрі» з 2015 року.

Учасники зустрічі обговорили юридичні аспекти захисту своїх прав, можливі альтернативні шляхи мовлення та шляхи залучення місцевої влади та аудиторії на підтримку регіонального телебачення.

На думку Катерини М’ясникової, виконавчого директора Незалежної асоціації телерадіомовників, ситуація у Львові дещо відрізняється від ситуації в Чернівцях. «Усі відведені Нацрадою частоти в Чернівцях уже розподілено, а у Львові залишаються ще 2 вільних місця, які місцеві мовники сподіваються отримати після повторного конкурсу. За його результатами нам слід очікувати, що з’являться нові невдоволені телеканали та з’являтимуться нові позови», - зазначила Катерина М’ясникова.

За даними Тетяни Фоміної, керівника правового центру Незалежної Асоціації телерадіомовників, своє бажання позиватися з Нацрадою висловили лише 3 телекомпанії, які входять до Асоціації, це: МТРК «Чернівці» (м.Чернівці), "Чорноморська телерадіокомпанія" (м.Сімферополь) та «САТ-плюс» (м.Слов'янськ, Донецька обл.). Зазначені компанії доповнили короткий список позивачів за підсумками конкурсу на цифрове мовлення. В той же час, всього за результатами цифрового конкурсу 68 телерадіокомпаній не отримало ліцензій.

Тетяна Фоміна пояснює невелику кількість позивачів зневірою в позитивні рішення судів. «Компанії не вірять в те, що можуть захистити свої права у наших судах. Нажаль, українська судова гілка своїми рішеннями не всиляє оптимізму, але перевага телекомпаній в тому, що в даних судових справах остання інстанція це – європейський суд, тому я вважаю що їх шанси на перемогу дуже високі»,- зазначила Тетяна Фоміна.
***
“Незалежна асоціація телерадіомовників” (НАМ) була створена з ініціативи активістів національних і регіональних теле- та радіокомпаній України в травні 2000 року.
Основні завдання НАМ: захищати права вітчизняних телерадіовиробників, надавати юридичні консультації та юридичну підтримку, сприяти створенню правової бази та демократичній розбудові вітчизняного телерадіомовлення, підняттю його до європейського рівня.


Про це повідомили у пресс-центрі Незалежної Асоціації телерадіоМовників
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Експерти IFC дослідили ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ