Олександр Лавринович: Венеціанська комісія розуміє, наскільки важливо для України вдосконалення виборчого законодавства

Олександр Лавринович: Венеціанська комісія розуміє, наскільки важливо для України вдосконалення виборчого законодавства

27.09.11 14:07 0 1442
Керівник Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори - Міністр юстиції Олександр Лавринович високо оцінив підхід, продемонстрований експертами Венеціанської комісії при аналізі проекту Закону «Про вибори народних депутатів України».

Як відзначив О. Лавринович під час сьомого засідання Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори, що відбувається в Адміністрації Президента, експерти Венеціанської комісії оперативно вивчили законопроект та надали свої зауваження, вочевидь розуміючи важливість та актуальність питання вдосконалення виборчого законодавства для України.

«Насамперед я хочу висловити вдячність керівництву Секретаріату Венеціанської комісії та експертам, які надзвичайно динамічно відпрацювали проект у літній період і надіслали його нам дуже оперативно. Це свідчить про те, що є відповідальність та розуміння того, наскільки важливо для нас мати професійну точку зору щодо можливості покращення законодавства», - сказав Міністр юстиції. Він додав, що окрім експертних оцінок, українська сторона отримала багато цілком конкретних пропозицій щодо проекту закону. Міністр запропонував учасникам наради обговорити ці зауваження та пропозиції.

Олександр Лавринович нагадав, що після попереднього засідання Робочої групи із визначенням позицій Глави держави був підготовлений законопроект, який направили для вивчення низки експертних установ (Венеціанської комісії, Міжнародної фундації виборчих систем, Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ), а також винесений на обговорення громадськості.

За словами О. Лавриновича, нещодавно Україна отримала попередні висновки Венеціанської комісії, ОБСЄ і МФВС, які були оприлюднені за згодою експертів. «Щоб ми могли реально забезпечити динамічну роботу, щоб за рік до наступної виборчої кампанії у нас була можливість ухвалити закон, за яким відбуватимуться виборчі змагання», - підкреслив керівник Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори

Прес-служба Президента України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новий закон передбачає ...
Наступна новина: У Рівному ініціюють ...

КОМЕНТАРІ