У Рівному вимагають зупинити протизаконне будівництво АЗС на шляху водогону, що централізовано забезпечує обласний центр водою

У Рівному вимагають зупинити протизаконне будівництво АЗС на шляху водогону, що централізовано забезпечує обласний центр водою

28.09.11 19:52 0 1884
Рівненській обласній організації об'єднання "Свобода" стало відомо, що на шляху водогону Горбаків-Рівне заплановано будівництво автозаправної станції, а за деякий час – іще трьох. Цей водопровід централізовано постачає воду у Рівне, а це – більше ніж 300 000 мешканців. Попри висновок Рівненської обласної санітарно-епідеміологічної станції, що забороняє будувати заправку у санітарно-захисній зоні, замовник будівництва "виготовив" собі нову довідку – уже з дозволом "згори". Рівненська "Свобода" вимагає від міського голови, облдержадміністрації та Міністерства охорони здоров'я втрутитися у ситуацію та перешкодити виникненню загрози для сотень тисяч мешканців.

Як відомо, "Свобода" звернулася до державної Рівненської обласної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ України за роз'ясненням і обґрунтуванням будівництва АЗС у санітарно-захисній зоні. У висновку, наданому чиновниками, йдеться: за результатами експертизи матеріалів, що обґрунтовують скорочення санітарно-захисної зони автозаправної станції села Біла Криниця на автодорозі М06 Київ-Чоп (V клас СЗЗ-50м), встановлено, що це не відповідає вимогам чинного санітарного законодавства України, об'єкт не може бути використаний за призначенням у заявленій сфері застосування.

Незважаючи на висновок Рівненської обласної санітарно-епідеміологічної станції, замовник будівництва АЗС привіз із Києва документи з Міністерства охорони здоров'я України, де йдеться, що зазначена територія нібито відповідає вимогам чинного санітарного законодавства України.

"Рівненська філія "Діпромісто" в авральному порядку розробляє новий генплан забудови в селі Біла Криниця, а проектанти розповідають про погрози на свою адресу в разі зволікання або незгоди виконати роботи. Погоджується на це будівництво і "Рівнеоблводоканал".

Вражає той факт, що Рівненські "господарники" про все це знають, але їх такі факти не хвилюють, адже вони мають власні будинки зі свердловинами і забруднена вода із бензином до їхніх помешкань не потрапить.

Очільник міста Володимир Хомко першим мав би стати на захист громадян. Однак з усього видно, що людей влада, як завжди, залишає напризволяще.

Рівненська "Свобода" вимагає від міського голови, облдержадміністрації та Міністерства охорони здоров'я втрутитися у ситуацію та перешкодити виникненню загрози для сотень тисяч мешканців", – зазначив голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", керівник фракції в облраді Олег Осуховський.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 5)

КОМЕНТАРІ