У Квасилові на Рівненщині назріває бунт через часте відключення помешкань від енергопостачання

У Квасилові на Рівненщині назріває бунт через часте відключення помешкань від енергопостачання

28.09.11 19:53 0 1573
Рівненська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від повноважних органів влади негайного втручання в ситуацію, що склалася упродовж останнього тижня у селищі міського типу Квасилів Рівненського району. Чотири рази за зазначений час вимикалось освітлення у багатоповерховому житловому масиві. Причина – зношеність енергогосподарства підприємства ВАТ "Рівнесільмаш", яке обслуговує частину селища.

Мешканці дев'ятиповерхівок готові до масових акцій протесту та пікетування підприємства. Одна з причин обурення людей – небезпека виведення з ладу електрообладнання та побутової техніки у квартирах квасилівчан, за що, очевидно, ніхто компенсації не виплачуватиме.

Як тільки над селищем проходить грозова злива, електрогосподарство ВАТ "Рівнесільмаш" дає збій, адже старі кабелі не витримують навантаження і в черговий раз потребують все нових і нових з'єднувальних муфт. Раніше аварії були, проте не так часто. Тепер – все частіше, і ліквідовують їх не дуже оперативно, бо чимало будинків не мають резервного та дублюючого живлення. В окремих трансформаторних підстанціях живлення будинків відбувається з одного трансформатора, що веде до перевантаження й зупинки подачі електроенергії на невизначений час.

Мешканці селища Квасилів та представники селищної ради вкотре намагаються привернути увагу адміністрації ВАТ "Рівнесільмаш" до цієї проблеми і сподіваються на терміновий перегляд стратегії щодо забезпечення безперебійної роботи місцевого електрогосподарства.

Селищний голова каже: насамперед необхідно відновити всі резервні та дублюючі кабелі, провести технічне переоснащення трансформаторних підстанцій, замінити застаріле, енергомістке і розкомплектоване електрообладнання совєцьких часів на сучасне; залучити до кадрового складу додаткових фахівців з галузі енергетики.

Справа ускладнюється ще й тим, що підприємство, котре надає послугу з електропостачання, ЗАТ "Ей І Ес "Рівнеенерго", реагуючи на звернення ще на початку цього року депутатів-свободівців, зокрема, голови Рівненської районної організації ВО "Свобода", керівника фракції в облраді Олега Осуховського та голови Рівненської районної організації "Свободи", депутата фракції в Рівненській райраді Дмитра Сільмана, – відмовилося вдосконалювати енергогосподарство Квасилова. Причина – господарство перебуває на балансі ВАТ "Рівнесільмаш". ВАТ "Рівнесільмаш" передавати це енергогосподарство не може, адже умовою його передачі є ремонт усього господарства, а на це коштів у нерентабельного підприємства немає. Також потрібно не забувати про транспортування електроенергії – ще один із напрямків діяльності ВАТ "Рівнесільмаш".

Від імені десятитисячного населення Квасилова група активістів звертається до керівництва ВАТ "Рівнесільмаш" з вимогою не ігнорувати цю проблему, адже наслідки можуть бути дуже невтішні, оскільки попереду – зима.

Дмитро Сільман підготував депутатський запит з вимогою втручання в ситуацію повноважних органів влади. "Розумію, що розмови з Головою правління ВАТ "Рівнесільмаш" нічого не дають, кожен перекладає проблему з "хворої голови на здорову", а збитків зазнають прості громадяни, захистити інтереси яких – наш головний обов'язок", – зазначив свободівець.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: Пішла з життя голова ...

КОМЕНТАРІ