Краще тверезе  життя, щоб сила і слава була

Краще тверезе життя, щоб сила і слава була

30.09.11 15:39 0 2304
… За даними ВООЗ, в Україні вживання алкоголю - одна з головних причин скорочення тривалості життя населення, ДТП та зниження інтелекту нації. Причому 70% випитих спиртних напоїв припадає на молодь. Якщо не протидіяти цьому, нація просто вимре.

Такі невеселі статистичні дані навів співзасновник Волинського православного братства тверезості імені святого Іоанна Кронштадського, священик Степан Ярема. Ось уже більше року братчики проводять антиалкогольні кампанії в Луцьку, долучаючи до них відомих спортсменів. Зокрема, днями Волинське православне братство тверезості спільно з Луцьким інститутом розвитку людини Університету Україна провели спільний соціально-виховний захід для студентів вишу «Краще тверезе життя, щоб сила і слава була». Серед почесних гостей - чемпіон світу за програмою Strongman і володар титулу «Найсильніша людина планети» у категорії до 105 кг Сергій Конюшок, заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, студент напрямку підготовки «Здоров’я людини» ЛІРОЛу Олександр Колодій, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, студент напряму підготовки «Здоров’я людини» Вадим Гречко, освітяни і духовенство Луцька.

« Сьогодні тут зібралися разом рекордсмени світу, люди науки і священики, -каже ведучий заходу священик Стефан Ярема. – Успішні люди, що чимало досягли в житті, згуртувалися, аби показати приклад тверезого способу життя молодим».

За словами ректора ЛІРОЛу Романа Карпюка, усвідомлюючи важливість антиалкогольної компанії, він відразу погодився на пропозицію братства тверезості разом підготувати цей захід. Виш, що його очолює пан Карпюк, славиться когортою студентів, що здобули ряд перемог на всеукраїнських і міжнародних чемпіонатах. «Всі наші спортсмени і паролімпійці показують приклад, як треба жити і навчатись, -розповідає він. – Людина, яка займається спортом, не вживає спиртного, зазвичай досягає в житті більших успіхів».

Ректор Волинської духовної семінарії Сергій Ющик у своєму виступі наводить слова Григорія Богослова: «Для того, щоб зло перемогло в світі, треба, щоб добрі люди нічого не робили». Тому він вважає, що нині якраз той час, коли потрібно консолідувати зусилля. Тільки тоді в України є шанс на майбутнє. Тим більше, що росте відсоток молодих людей, що вживають не тільки алкоголь, але й наркотики.

«Найсильніша людина планети» Сергій Конюшок на власному прикладі переконує , що твереза людина –успішна. Займаючись улюбленою справою, він вважає себе абсолютно щасливим. «Я обираю тверезе життя, -заявив він. –Алкоголь –лише ефект від першої склянки. А коли ви позаймаєтесь хоча б рік і відчуєте результати, ви ніколи не проміняєте радість від занять спортом на сумнівне задоволення від спиртного. Я особисто після тренувань відчуваю просто ейфорію! І ніщо не може зрівнятись з цими відчуттями».

Виступ Конюшка зірвав хвилю аплодисментів від студентства. Молоді люди засипали його запитаннями, а по закінченню заходу довго не відпускали, скориставшись нагодою сфотографуватись і взяти автограф у знаменитості.

Після зустрічі із студентами Сергій Конюшок став рефері і ведучим відбіркового турніру на кубок студентських ігор із силового багатоборства «Богатирські ігри -2011» . Молоді спортсмени змагались у силі та швидкості в кількох вправах. Найбільш видовищним шоу стало перетягування з місця автомобіля BMW вагою 7 тонн. Найсильнішим тут виявився студент факультету фізичної реабілітації Василь Радішевський. Йому вдалося за хвилину зрушити багатотонну автівку з місця на 69 сантиметрів. Як розповів переможець, він ніколи не займався силовими видами спорту. Його захоплення –волейбол і тайський бокс. А свій високий результат він пояснює просто везінням. Привітавши переможця, Сергій Конюшок зауважив, що молоді волинські спортсмени мають високий потенціал до майбутніх перемог.

Людмила ПРИЙМАЧУК

Довідково. Соціально -виховний проект "Краще тверезе життя" заснований головою правління громадської організації "Асоціація замовників та виробників соціальної реклами в Україні" Ігорем Бабієм та Волинським православним братством тверезості .Ще минулого року волиняни мали змогу бачити дану соціальну рекламу з закликом "Краще тверезе життя" на біг-бордах міста Луцька.
Цього року до нашого проекту долучився і стронгмен Сергій Конюшок ,фото якого ми сьогодні бачимо на площинах лайтпостерів обласного центру . Вже тривалий час "Професійна Ліга Стронгменів України" виступає під даним гаслом .

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голова Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ