На Рівненщині чоловік намагався збути фальшиві гроші

На Рівненщині чоловік намагався збути фальшиві гроші

05.10.11 11:29 0 1436
Як було встановлено досудовим слідством, в березні цього року 25-річний Ігор, житель міста Кузнецовська, при розрахунку за придбані товари в одному з супермаркетів регіону отримав від касира грошову купюру номінальною вартістю 500 гривень.

Згодом, при отриманні банківських послуг в одній з фінансових установ міста Кузнецовська чоловік довідався, що наявна в нього купюра є підробленою. Попри це, Ігор усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно, з корисливих мотивів, він залишив її при собі, з метою подальшого збуту. А згодом розрахувався нею за придбані товари в одному із кіосків міста. Коли продавець зрозуміла, що 500-гривнева купюра – підроблена, відразу повідомила про це працівників міліції. Правоохоронці оперативно спрацювали і на місці події затримали чоловіка.

Таким чином, своїми умисними діями Ігор вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України, тобто зберігання з метою збуту та збут підробленої національної валюти України у виді банкнот, – зазначив в.о. начальника Кузнецовського міського відділу Костянтин Бабік. – За цим фактом було порушено кримінальну справу, яку після проведення повного та об’єктивного розслідування слідчі скерували до суду.

А нещодавно Кузнецовський міський суд виніс вирок, відповідно до якого Ігоря було засуджено до трьох років позбавлення волі, однак на підставі статті 75 Кримінального кодексу України засудженого було звільнено від відбування покарання з випробовуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю один рік.

Віта ЯЙЧЕНЯ,
помічник начальника Кузнецовського МВ
по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині автомобіль, ...
Наступна новина: У Рівному затримали "на ...

КОМЕНТАРІ