На Рівненщині шахраї видурили в пенсіонерки 9 тисяч гривень

На Рівненщині шахраї видурили в пенсіонерки 9 тисяч гривень

05.10.11 11:32 0 1562
Представившись соціальними працівниками, нелюди виманили в пенсіонерки з Радивилівського району дев’ять тисяч гривень. Питання вчинення злочинів стосовно пенсіонерів та осіб похилого віку є досить актуальним в наш час. З початку 2011 року слідчими Радивилівського райвідділу порушено 14 кримінальних справ за фактами вчинення злочинних діянь відносно цієї категорії осіб, 13 з них – корисливі. Сьогодні перед усіма правоохоронцями, а особливо перед дільничними інспекторами міліції особливо гостро стоїть питання щодо профілактики злочинів стосовно самотніх громадян похилого віку.

Жертвою протиправних посягань може бути кожен. От і 78-річна жителька одного з сіл району не запідозрила у діях невідомої їй жінки та чоловіка злочинного наміру. Одного дня, двоє осіб, представившись соцпрацівниками, завітали до господарства пенсіонерки. При цьому поцікавилися фінансовим станом жінки та повідомили про необхідність переписати номери всіх грошових купюр, що є в старенької. Зловмисниця, взявши до рук дев’ять тисяч гривень, дала підписати господарці листок в блокноті, таким чином відволікши увагу. А самі, зачинивши перед старенькою двері на засув, вибігли з її господарства та сіли в авто, що їх чекало. Зараз за цим фактом порушено кримінальну справу і проводяться слідчо-оперативні дії.

– Одним з завдань міліції щодо попередження злочинів відносно пенсіонерів та осіб похилого віку є здійснення заходів попереджувального характеру відносно осіб, раніше судимих за корисливі злочини, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, у першу чергу тих, які не працюють та не стали на шлях виправлення, наркоманів, осіб, які зловживають алкогольними напоями – повідомив в.о. начальника Радивилівського РВ УМВС України підполковник міліції Володимир Іванович Качан. – Але водночас, внаслідок ряду об’єктивних та суб’єктивних чинників зусиллями самих лише працівників міліції повною мірою забезпечити правопорядок і безпеку пенсіонерів та осіб похилого віку неможливо.

Серед основних причин учинення злочинів стосовно пенсіонерів та осіб похилого віку, особливо в сільській місцевості, крім суто кримінальних проявів, слід відзначити нестабільну економічну ситуацію в країні, соціальну невизначеність громадян. Значний рівень безробіття, ріст алкоголізму та наркоманії, низьку правову культуру громадян тощо.

Вкотре просимо Вас убезпечити себе від подібних «неприємностей». Якщо Ви вважаєте, що можете стати жертвою злочинного посягання, розгляньте можливість переїзду до рідних, встановлення відеонагляду, звукової сигналізації, використання банківської картки при зберіганні заощаджень тощо. А головне – завжди бути пильними щодо незнайомих осіб.

Олена ДУДКО,
помічник начальника Радивилівського РВ УМВС
по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному затримали "на ...
Наступна новина: Міліція розшукує ...

КОМЕНТАРІ