На Рівненщині сформовано страйковий комітет для боротьби з регулярними відключеннями електроенергії

На Рівненщині сформовано страйковий комітет для боротьби з регулярними відключеннями електроенергії

05.10.11 12:12 0 1610
Ініціатива свободівців Рівненського району з приводу відключення електроенергії в одному з найбільших селищ району – Квасилові – втілилася у формування страйкового комітету. Першим етапом роботи групи стало зібрання громадян. Наступним етапом стане обговорення проблеми на найближчій сесії Рівненської районної ради.

До страйкового комітету увійшли свободівці – голова Рівненської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутат районної ради Дмитро Сільман, член виконкому місцевої селищної ради Андрій Смусь, голова місцевого осередку Тарас Гордіюк, а також працівники енергетичної галузі та місцеві мешканці.

Жителі масиву багатоповерхових будинків відгукнулися на заклик і прийшли обговорити ситуацію та спільно з націоналістами розробити план дій, аби не допустити повторення відключення електроенергії. Одна з причин обурення людей – виведення з ладу електрообладнання та побутової техніки у квартирах квасилівчан.

У результаті громадяни ухвалили колективну скаргу на ім'я депутата Дмитра Сільмана, в присутності представників органів місцевого самоврядування, місцевих енергетиків та пожежників відповідним актом зафіксували факт несанкціонованих та неодноразових відключень електроенергії.

Також свободівці відвідали підприємство, на балансі якого перебуває електрогосподарство селища – ВАТ "Рівнесільмаш". Голова правління Роман Басараб, зваживши на силу аргументів представників "Свободи" та страйкового комітету, пообіцяв невідкладно вжити заходів для усунення причин конфліктної ситуації.

"Колись це було підприємство-гігант на п'ять тисяч працівників, а тепер воно навіть не спроможне провести заходи попереджувального характеру. Причина проста – немає кому. Коли голова правління про це мені повідомив, ми вирішили зробити свій внесок і презентували йому гучномовець, аби хоча б так він оповістив населення про відключення електроенергії.

Ефективність розв'язання соціальних конфліктів вимагає присутности основних представників усіх сторін. Крім того, є чинний договір про надання послуг. Тож, зважаючи на складність питання, наступним етапом роботи стане обговорення проблеми на найближчій сесії Рівненської районної ради", – зазначив голова Рівненської районної організації ВО "Свобода", депутат райради Дмитро Сільман.

Довідка: Електрогосподарство ВАТ "Рівнесільмаш" дає збій, щойно над селищем проходить грозова злива, адже старі кабелі не витримують навантаження. Раніше аварії були, проте не так часто. Тепер – все частіше, і ліквідовують їх не дуже оперативно, бо чимало будинків не мають резервного та дублюючого живлення. В окремих трансформаторних підстанціях живлення будинків відбувається з одного трансформатора, що призводить до перевантаження й зупинки подачі електроенергії на невизначений час.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Ужгородська академія ...
Наступна новина: На вулицях Здолбунова ...

КОМЕНТАРІ