На Рівненщині здали 149 одиниць зброї

На Рівненщині здали 149 одиниць зброї

07.10.11 15:21 0 1522
Для протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів до неї, спеціальних засобів і вибухових матеріалів на території Рівненської області впродовж вересня тривав місячник добровільної здачі зброї.

У цілому, вжиті агітаційні та роз’яснювальні заходи сприяли тому, що до органів внутрішніх справ у вересні цього року населенням області добровільно здано 149 одиниць різної зброї, в тому числі 2 одиниці вогнепальної зброї військового призначення, 49 одиниць — нарізної спортивної, 84 – гладкоствольної, 6 – саморобної, 8 – холодної. Крім цього, громадяни здали 32 одиниці спеціальних засобів, у тому числі 26 газових пістолетів та револьверів, 6 пристроїв для відстрілу патронами, спорядженими гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами. До органів внутрішніх справ також здано 146 набоїв різних калібрів до вогнепальної зброї та 1 снаряд.

Найбільше зброї здано у Рівному – 52 одиниці, Рокитнівському районі – 10, Острозькому районі та Кузнецовську – по 9 та 8 на Дубенщині. До того ж, лише у Дубенському районі добровільно здані вибухові матеріали та засоби ініціювання.

– За час проведення місячника добровільної здачі зброї від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів фактично звільнено дев’ятеро громадян, які добровільно здали зброю та боєприпаси, – зазначає начальник відділу профілактики правопорушень УМВС Олександр Таргоній. – Найактивнішу участь у проведенні місячника добровільної здачі зброї взяли співробітники, на яких покладені функціональні обов’язки по забезпеченню дозвільної системи та дільничні інспектори міліції.

СЗГ УМВС України в Рівненській області

(за матеріалами ВПП УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ