Рівняни навчають фандрейзингу мешканців Дніпропетровська

Рівняни навчають фандрейзингу мешканців Дніпропетровська

07.10.11 15:28 0 1481
04 жовтня 2011 року під час конференції «Перспективи впровадження успішного світового досвіду розвитку громад у Дніпропетровській області»,організованій Дніпропетровською райрадою та райдержадміністрацією сенсаційним виявився фандрейзинговий досвід Фундації імені князів-благодійників Острозьких, а також майстер класи Пола Кромвеля та Руслана Краплича.

Багато добрих слів з боку Дніпропетровської обласної та районної рад було сказано на адресу Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження», оскільки з понад 200 присутніх, значна частина представників громадських організацій із 10 регіонів України була грантерами МФВ.

Зокрема учасники конференції ознайомилися з досвідом трансформування закладів культури в осередки та центри громадської активності, роллю волонтерських груп та громадських і благодійних організацій у розвитку громад і регіонів, можливостями економічного впливу,здійснюваного бізнес-інкубаторами.

Справжнім відкриттям для учасників стали майстер класи Пола Кромвеля – американського експерта з організації громад та Руслана Краплича щодо залучення ресурсів для розвитку громад. Ці 2 виступи допомогли усвідомити учасникам важливість запитувати у громади (мешканців конкретного населеного пункту) про проблеми, які їх хвилюють, вибирати ті проблеми, які посильно вирішити на локальному рівні. А також яким чином організувати збір пожертв від самої громади і з додаткових джерел фінансування.

Подяку учасникам і доповідачам конференції висловили голови Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровської районної ради та районної адміністрації. Така увага високоповажних чиновників до питань місцевого розвитку є значимою, оскільки в рамках Меморандуму, підписаного з Антикризовою гуманітарною програмою МФВ, районна рада зобов’язалася і виконує своє зобов’язання, дофінансовувати усі проекти, підтримані Міжнародним фондом «Відродження» на території Дніпропетровського району. Нині таких діючих проектів у районі реалізується три.

А щоб ці проекти виконувалися більш ефективно і залучали більше ресурсів – представники громадських організацій й ініціативних груп громадян, які створили осередки громадської активності на базі закладів культури проходять навчання та стажування з фандрейзингу у Фундації Острозьких в м. Рівне.

Фундація імені князів-благодійників Острозьких
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ