Рівненські експерти викрили вбивцю по шкарпеткам

Рівненські експерти викрили вбивцю по шкарпеткам

07.10.11 17:37 0 1963
У місті Здолбунові на початку лютого 2011 року в одній із квартир працівники міліції виявили тіло чоловіка з чисельними ушкодженнями голови, насильницького характеру внаслідок яких він і помер.

На місце події прибула пересувна оперативна криміналістична лабораторія у складі фахівців експертного підрозділу Рівненської області на чолі з начальником НДЕКЦ полковником міліції Ігорем Охримчуком. Було проведено ретельний огляд місця події та виявлено цілий комплекс слідової інформації.

У ході відпрацювання можливих версій розвитку подій того фатального дня, на іншому кінці міста було виявлено пакет із одягом, який, ймовірно, міг належати підозрюваній особі. Серед вилучених речей знаходилися шкарпетки з нашаруванням речовини бурого кольору. Фахівцями НДЕКЦ було вилучено сліди одорологічного походження та направлено їх до НДЕКЦ при УМВС в Житомирській області для проведення одорологічної експертизи.

Паралельно, у результаті проведення оперативно-розшукових заходів була відпрацьована версія, згідно якої до вчинення вбивства має безпосереднє відношення деякий Олег*, проте його провину потрібно було ще довести.

Так, провівши імунологічну експертизу вилучених речей, експерт відділу спеціальних видів досліджень встановив, що речовина бурого кольору є кров’ю і може походити від потерпілого. Крім того, за результатами одорологічної експертизи встановлено, що запах з вилучених шкарпеток належить саме Олегу.

Таким чином, на підставі результатів експертних досліджень вдалося встановити причетність підозрюваного до вчинення злочину. Ознайомившись з висновками експертиз, Олег зізнався у вчиненні зухвалого вбивства.

– Слідчі райвідділу порушили кримінальну справу за пунктом 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство з корисливих мотивів), – розповів начальник СВ Здолбунівського РВ Олександр Панасюк. – Після проведення усіх необхідних слідчих дій, справа була скерована до суду. А невдовзі і настання вироку – позбавлення волі строком 10 років з конфіскацією майна. На сьогодні, засуджений відбуває своє покарання.

* – всі імена в тексті змінені з етичних міркувань.

ДНДЕКЦ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Попередня новина: Рівняни навчають ...
Наступна новина: У Рівному випустили кухарів

КОМЕНТАРІ