Відзнаки  «Мати–героїня» вручено 69 багатодітним жінкам Тернопільщини

Відзнаки «Мати–героїня» вручено 69 багатодітним жінкам Тернопільщини

11.10.11 15:20 0 1466
Церемонія вручення нагород відбулася в обласній державній адміністрації. З цієї нагоди учасників урочистого зібрання привітав заступник голови ТОДА Петро Гоч.

«Прийміть найщиріші привітання від голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, який доручив мені зустрітися з Вами. Доземний уклін Вам за безцінний подвиг материнства, любові до дітей. Ви гідні називатися Героїнями і Ви є правдивими Героїнями, своїм життям підтвердивши цей високий статус!», - сказав Петро Гоч.



Оплесками та квітами вітали присутні жінок, яким, за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку, Указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати-героїня», а вокальне тріо "Солов'ї Галичини" подарували в’язанку українських пісень.

Коментуючи подію заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч зазначив, що наш край здавна славився традиціями виховання дітей саме у багатодітних сім'ях. І сьогодні в Тернопільській області проживає понад 8500 багатодітних сімей, в яких виховується 28608 дітей до 18 років.

У 2005-2010 роках три з половиною тисячі тернополянок нагороджені почесно відзнакою України "Мати-героїня". Указами Президента України у 2011 році ще понад 840 жінкам присвоєно це почесне звання.

Всі нагороджені матері отримають одноразову винагороду в сумі, яка становить 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У 2011 році ця сума становить 9410 грн.

У жовтні на рахунки облдержадміністрації уже надійшло 4 млн. 856 тис. грн. Майже 500 нагородженим багатодітним матерям кошти виплачені. До кінця листопада цього року усім матерям-героїням кошти будуть виплачені.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівному затримали ...
Наступна новина: Найбільший гарбузовий ...

КОМЕНТАРІ