На Рівненщині затримали  чоловіка, який розраховувався підробленими грошима

На Рівненщині затримали чоловіка, який розраховувався підробленими грошима

11.10.11 15:23 0 1400
Під час перерахунку грошей у касі одного з кафетеріїв Корця у власниці закладу викликала підозру купюра номіналом у 20 гривень. Тож, приватний підприємець, 49-річна Галина, одразу звернулась до міліції. Оглянувши «виручку» детальніше, правоохоронці виявили ще 16 купюр номінальною вартістю 20 гривень, законність походження яких викликала відверті сумніви.

Оперативно спрацювавши на місці події, міліціонери не гаючи часу вирахували «збувача». Ним виявився 42-річний безробітний місцевий житель, який напередодні відпочивав у закладі разом з друзями та щедро сипав грішми за зроблені замовлення. Після встановлення особи зловмисника, за місцем проживання його затримали. У будинку підозрюваного працівники міліції виявили ще 20 купюр номіналом 20 гривень із явними ознаками підробки.

Як пояснив згодом затриманий, «такі» гроші він отримав від роботодавця за виконані будівельні роботи. Крім того, зазначеними коштами він розраховувався у корецькому кафетерії протягом трьох днів, купуючи продукти харчування та спиртне. Про те, що купюри несправжні, як стверджує порушник, він не знав, однак виявиши неладне, не припинив свою злочинну аферу.

— Житель Корецького району обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 199 Кримінального Кодексу України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту чи збут підроблених грошей...). Наразі він затриманий у порядку статті 115 КПК України та перебуває в ІТТ. Тривають слідчі дії. – прокоментував начальник Корецького РВ УМВС Володимир Іняхін.

Нині проводиться і перевірка джерела походження підроблених коштів та встановлюється, чи не тільки у Корці зловмисники встигли «наслідити» псевдогрошима.


Катерина ПОПЕНКО, СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найбільший гарбузовий ...
Наступна новина: На Рівненщині в подарунок ...

КОМЕНТАРІ