На Рівненщині проведено тренінги для сільських громад

На Рівненщині проведено тренінги для сільських громад

11.10.11 15:29 0 1504
07-08 жовтня 2011 року на базі осередку громадської активності, що діє в культурно-дозвілевому комплексі с. Глинськ було проведено тренінг з написання проектів та презентація адвокаційного грантового конкурсу для активістів громад Здолбунівського району.

Тренінг пройшов в рамках проекту «Активізація сільських громад для вирішення їхніх нагальних проблем», який реалізується Західноукраїнським центром соціального партнерства за фінансової підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження». Учасники переконалися в тому, що навіть без зовнішнього фінансування можливо вирішити проблему нічного вуличного освітлення сіл, створення притулків для міських бездомних тварин, забезпечити водопостачання та газифікацію, а також здійснити заходи енергозбереження. Якщо якісно підготувати проект, котрий покликаний виявити та усунути причини виникнення проблем.

Як зазначив відомий в Україні експерт проектного менеджменту (автор кількох книг цієї тематики) Руслан Краплич: «Вирішення більшості проблем – залежить від кожного з нас. Адже, якщо кожен з нас не є частиною вирішення, тоді кожен з нас є сам частиною проблеми».

Щоб не відкладати на пізніше вирішення проблем із забезпеченням змістовного дозвілля учнівської молоді, ініціативна група громадян, за результатами першого дня навчання, розпочали підготовку проекту, за яким вже до кінця жовтня буде сформовано команду однодумців, котра, після відповідних курсів, започаткує роботу на базі школи №5 м. Здолбунів Клубу успішних людей і лідерів громади.

Передбачається, що учнівське самоврядування та батьківський комітет підготують кілька суспільно значимих проектів і після фандрейзингової кампанії повністю їх реалізують за участю консультантів Фундації імені князів-благодійників Острозьких. Тож адвокасі-кампанія розпочалася, ще до моменту розгляду проекту. Що є добрим прикладом для наслідування і підтвердження гасла: «Не відкладай добро на завтра!».



* * *

Метою проекту «Активізація сільських громад для вирішення власних проблем», що здійснюється Західноукраїнським центром соціального партнерства за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження” є: Протягом дванадцяти місяців активізувати діяльність мешканців двох сіл Здолбунівського району спрямовану на вирішення власних проблем спільними зусиллями, шляхом проведення на базі будинків культури навчання з фандрейзингу та проектному менеджменту не менше 30 мешканців цих сіл, дофінансування діяльності гуртків народної творчості організації благодійних концертів та створення інформаційних центрів у цих клубах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ