Українські видавці візьмуть участь у 63-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку

Українські видавці візьмуть участь у 63-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку

12.10.11 16:01 0 1585
З 12 по 16 жовтня у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) відбудеться 63 Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок. Державний комітет телебачення і радіомовлення України щороку організаційно забезпечує участь вітчизняних видавців у Франкфуртському книжковому форумі єдиним Національним стендом України.

Цього року на Національному стенді України будуть представлені вітчизняні видання, випущені за бюджетною програмою «Українська книга» у 2009-2010 роках та книжки відомих видавництв і видавничих організацій з усіх регіонів країни. У роботі книжкового форуму братимуть участь представники вітчизняних видавництв і видавничих організацій різних форм власності, зокрема, «Либідь», ТОВ «Видавничий дім Весна», «Розумна дитина», «Юстініан», «Нора-Друк», «Видавництво і друкарня «Таврида», «Соло», ТОВ «Видавництво «Горобець», «Асса», «Фоліо», «Торсінг Плюс», Державне науково-виробниче підприємство «Картографія».

Українська експозиція презентуватиме вітчизняну книгу за такими розділами: «Видання для дітей та юнацтва»; «Твори класиків української літератури та лауреатів Національної премії ім. Т. Г. Шевченка»; «Твори класиків зарубіжної літератури (в перекладі українською мовою)»; «Науково-популярні видання»; «Довідкові та інформаційні видання (енциклопедії, довідники, словники)»; «Видання іноземними мовами та мовами національних меншин». В окремих тематичних розділах буде представлена література, присвячена підготовці України до проведення фінальної частини Євро-2012 та 20-й річниці проголошення незалежності України.

В рамках роботи Франкфуртського міжнародного книжкового ярмарку на Національному стенді України проходитимуть презентації кращих вітчизняних видань, а українська делегація візьме участь у семінарах, круглих столах та ділових зустрічах із закордонними колегами.

Інформаційно. Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок є одним з найбільших книжкових форумів світу, який проходить щороку в жовтні. На ярмарку представляються книги, журнали, газети, атласи, карти, електронні засоби масової інформації, календарі, комікси та інші друковані та періодичні видання.

До Франкфурту-на-Майні з’їжджаються видавці, виготівники і розповсюджувачі видавничої продукції, літературні агенти, письменники, ілюстратори, представники бібліотек з багатьох країн світу для встановлення ділових контактів, продажу або придбання авторських прав на видання різноманітної книжкової продукції, обміну досвідом у веденні видавничого бізнесу тощо.

Традиційно на виставці одна з країн-учасниць виступає у якості почесного гостя: у 2009 році це був Китай, торік – Аргентина. Цього року почесним гостем 63-гоФранкфуртського міжнародного книжкового ярмарку стане Ісландія.

Прес-служба Держкомтелерадіо
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: XVI Всеукраїнський ...
Наступна новина: На Рівненщині банк пішов ...

КОМЕНТАРІ