У Львові пройшов фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови-2011»

У Львові пройшов фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови-2011»

18.10.11 16:20 0 1669
Гран-прі ХVІ Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Калинові острови - 2011» отримали програми НТКУ та Полтавської ОДТРК «Лтава».

Зокрема, у конкурсі телевізійних програм найвищою відзнакою фестивалю нагороджено телевізійний проект Національної телекомпанії України присвячений 20-річчю Незалежності України «20 років до мрії» (автор – Єгор Бенкендорф, режисер – Станіслав Дордік, редактор і керівник проекту – Христина Стебельська). Це цикл роликів про важливі історичні факти, події, пов’язані із становленням української держави, починаючи від перших спроб української народу здобути Незалежність.

Найкращою радіопрограмою, яка отримала Гран-прі фестивалю в конкурсній програмі радіопередач, стала програма Полтавської ОДТРК «Лтава» «Кобзар з мегаполісу» (автор і ведуча – Олена Паламарчук, звукорежисер і звукооператор – Павло Сипітий).

Цього року фестиваль «Калинові острови» проходив на базі Львівської обласної державної телерадіокомпанії за підтримки Держкомтелерадіо України, Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради з 13 по 16 жовтня у курортному містечку Східниця, що на Львівщині.

На розгляд журі ХVІ фестивалю «Калинові острови» було подано 103 телевізійні і радіопрограми. У творчому змаганні взяли участь роботи Національної телекомпанії України, «Всесвітньої служби «Українське телебачення і радіомовлення», ДТРК «Культура», «Укртелефільму», усіх обласних державних телерадіокомпаній, Київської та Севастопольської регіональних телерадіокомпаній, Державної міської ТРК «Сіверська», Криворізьського міського державного об’єднання телебачення і радіомовлення та недержавних телерадіокомпаній.

І місця серед телевізійних та радіопрограм отримали:

- у номінації «ГРОНО КАЛИНОВЕ» (до 20-ї річниці Незалежності України) - телепрограми «Ми кращу долю брали з бою» (Львівської ОДТРК, автор і ведучий – Василь Гаврилишин, оператори – Ярослав Леман і Юрій Матьора) і телепрограма «…І долі білий чорношлях» (Харківської ОДТРК, автор – Людмила Морозова, оператор – Костянтин Ликов, монтаж – Роман Крамаренко) та радіопрограма «І на тім рушникові» (Дніпропетровська ОДТРК, автор та ведуча – Валентина Орлова, звукорежисер – Олександр Сохач);

- у номінації «СЛОВО, ВЛАДА, СУСПІЛЬСТВО» (публіцистика в ефірі) - телепрограма «Пересопницьке Євангеліє» (Рівненська ОДТРК, автор і комп’ютерний монтаж – Олексій Бухало, режисер – Василь Рябунець, оператор – Микола Штемпель) та радіопрограма «Вовки» (Чернівецька ОДТРК, автор – Драюк Лариса Олександрівна);

- у номінації «ПОВЕРНЕННЯ ІЗ ЗАБУТТЯ» (Події та постаті) - телепрограма «Крила Свободи» (Полтавська ОДТРК «Лтава», автор та режисер – Володимир Дряпак, оператори – Євген Хорольський і Сергій Залеський, продюсер – Микола Ляпаненко) та радіопрограма «Родовід» (Вінницька ОДТРК, автор та ведуча – Ольга Зайцева, журналіст – Андрій Юкіш, звукорежисер – Михайло Дикий);

- у номінації «УКРАЇНСЬКОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ – 60» - цикл програм «ТБ про ТБ: усе починалося так…» (ДТРК «Всесвітня служба «УТР», автор – Володимир Земляний, режисери – Олександр Махонько та В’ячеслав Манилов)

- у номінації «ДУШІ НЕВИЧЕРПНА КРИНИЦЯ» (Наша духовність) - телепрограма «АРТ-ЗОНА» (Дніпропетровська ОДТРК, автор – Наталія Рекуненко, оператори – Володимир Земляний та Микола Огородній) та радіопрограма «Ой на плаю вівці пасуть» (Закарпатська ОДТРК, автор – Таїсія Грись, звукорежисер – Петро Біреш);

- у номінації «ПРИЗ ГЛЯДАЦЬКИХ СИМПАТІЙ» - відеофільм «Хроніки Хотинської битви» (Чернівецька ОДТРК, автори – Світлана Новіцька, Галина Камерзан, Валентина Бонднар; оператори – Віктор Верхоляк, Руслан Коков, Віталій Семенюк; звукорежисер – Наталія Кучеряна; монтаж – Арнольд Шрам, Олександр Бокач) та радіопрограма «Наші герої» (ТРК «Галичина»).

Найкращою режисерською роботою журі визнало програму «Столітка», яка створена на Вінницькій ОДТРК творчою групою у складі автора і режисера Оксани Данильченко (Тураніна), оператора Олександра Максименко та Вадима Терелюка (монтаж).

Лауреатом І премії у номінації «КРАЩА ОПЕРАТОРСЬКА РОБОТА» стала програма «Солов’їна пісня» Чернівецької ОДТРК (оператор-постановник – Віктор Верхоляк, оператор – Віталій Семенюк, монтаж – Арнольд Шрам, Олександр Боклач, Антон Макаров та автор і режисер – Світлана Новіцька). А І-у премію в номінації «КРАЩЕ ОФОРМЛЕННЯ КАНАЛУ» отримала творча група Луганської ОДТРК - дизайнер – Андрій Сіноліцин та автор ідеї – Родіон Мірошник.

За творчий пошук, професійність та оригінальність висвітлення теми журі за межами офіційних номінацій фестивалю також відзначило шість радіопрограм та дев’ять телевізійних робіт (списки переможців у повному обсязі розміщено на веб-сайті Держкомтелерадіо у розділі «Фестивалі, виставки, конкурси»).

Окрім конкурсної програми, ХVІ фестиваль «Калинові острови» запам’ятається учасникам гостинністю Львівщини, спілкуванням з колегами з усієї України, святкуванням Покрови в історичному місці «Тустань» та багатьма іншими заходами, які відбулися в рамках фестивалю.

Наступного року ХVІІ Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови» прийматиме Кіровоградщина - він проводитиметься на базі Кіровоградської обласної державній телерадіокомпанії.


Прес-служба Держкомтелерадіо
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19-20 жовтня відбудеться ...
Наступна новина: Чотирьох солдат УПА ...

КОМЕНТАРІ