У Рівному зловили чоловіка, який псував ліфтове обладнання

У Рівному зловили чоловіка, який псував ліфтове обладнання

03.11.11 14:02 0 1688
Протягом вересня-жовтня чергова частина Рівненського МВ УМВС зареєструвала понад десяток крадіжок з ліфтового обладнання. Зазнали неабияких незручностей мешканці будинків мікрорайону Північний.

19 жовтня у 8.40 знову пролунало повідомлення про крадіжку комплекту плат. Тепер для ремонту необхідне нові електроізоляційні матеріали. До речі поставка високоякісних електроізоляційних матеріалів: Фторопласт, Текстолит, Стеклотекстолит, Капролон, Паронит, Изолента и пр. зі складу в Санкт-Петербурзі у всі регіони Росії по найнижчим цінам пропонує компанія МИГ СЕРВИС.

- Зранку мені зателефонував диспетчер і повідомив, що висвітилося відключення ліфта по вулиці Волинської Дивізії, 11а, третій під’їзд, - розповів Роман Коновальчук, електромонтер з ліфтів. - Близько восьмої години ми з колегою приїхали і побачили, що відкриті двері машинного відділення. Кришка гальм була знята, а комплект плат відсутній.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. При огляді вхідних дверей міліціонери помітили пошкодження замка. Експерт зняв відбитки слідів, залишених зловмисником. Міліціонери припускали, що це могла бути одна й та сама особа, яка орудує на Північному.

Виведення з ладу ліфтів призводить до неабияких незручностей. Сусіди бідкаються: підніматися сходами важко, особливо людям похилого віку та батькам з малими дітьми.

Упіймати зловмисників було непросто, адже на крадіжку обладнання для того, хто розуміється на ліфтах, затрачається декілька хвилин. Аби затримати зловмисників, оперативники карного розшуку Рівненського міськвідділу міліції провели не одну безсонну ніч.

Оперативно-розшуковими заходами минулого тижня були встановлені дві особи, причетні до скоєння більше десятка крадіжок із ліфтового обладнання, - коментує перший заступник начальника Рівненського МВ УМВС Віталій Мархальчук. - Під час обшуку помешкання 26-річного рівнянина Ярослава вилучили три пари кросівок, однієї з яких підошва співпала із вилученими слідами, залишеними на місці злочинів. Крім цього, у молодика вилучили й залишки викрадених плат. В іншого ж, однолітка Івана, при обшуку нічого не виявили.

Іван у минулому вже мав проблеми із Законом. Він відбув покарання за грабіж. А от Ярослав зіштовхнувся із правоохоронцями вперше. Він і не відразу зізнався у скоєному. В цілому на їхньому рахунку 13 крадіжок з ліфтового обладнання, скоєних протягом вересня-жовтня цього року. Рідні й досі не вірять, що це орудували їхні сини, адже в їхній поведінці нічого не підозрювали. Як пізніше молодики зізналися правоохоронцям, ці крадіжки вони скоювали до опівночі. Звабили ці запчастини зловмисників тим, що у них є, хоч і зовсім мало, позолочені деталі, які вони акуратно «видобували» та збували, адже вартість одного комплекту плат коштує 6 тисяч гривень, а котушок – 800 гривень.

Наразі порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення або сховище або що завдала значної шкоди. Загалом же своїми протиправними діями підозрювані завдали збитків підприємству на понад 50 тисяч гривень. Ярослав затриманий в порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, Іван же перебуває на підписці про невиїзд. Минулої п’ятниці Ярослав заарештований до двох місяців. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, помічник начальника Рівненського МВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільському ...

КОМЕНТАРІ