У Храмі всіх святих землі Волинської – особлива літургія

У Храмі всіх святих землі Волинської – особлива літургія

03.11.11 14:04 0 1864
…Інваліди на колясках, незрячі, слабочулі і глухонімі. Кілька десятків людей з особливими потребами і їх рідні у понеділок, 24 жовтня, прийшли на ранкову службу у храм Всіх святих Землі Волинської. Особливою цього дня була і сама літургія. Божественна Літургія відбувалася посеред храму, а не за зачиненими царськими воротами, як це робиться зазвичай. Ініціатором проведення такої спеціальної служби для неповносправних стала Волинська єпархія на чолі з владикою Ніфонтом. Підтримав цей задум і голова відділу по церковній благодійності і соціальному служінню РПЦ, єпископ Смоленський і Вяземський Пантелеімон, що на запрошення митрополита Ніфонта прибув до Луцька на свято всіх Святих землі Волинської. Звертаючись до присутніх у храмі інвалідів, він назвав їх обранцями Божими.

«Кого Господь любить, того карає найбільше, -сказав владика Пантелеімон. –Ви позбавлені багатьох спокус, зате у вас є можливість молитися Богу безперестанку, не звертаючи увагу на зовнішні принади цього світу. Ви маєте змогу відчути невидиму красу Божого світу, щиро послужити Богу, і я радий, що можу бути разом з вами».

Митрополит Ніфонт назвав літургію для неповносправних чимось особливим для Волині і в житті єпархії. За його словами, навіть у тимчасовому приміщенні храму всіх Святих, яке часто називають просто модулем, присутній Христос. « Шляхи Господні –незбагненні і діла його дивні своєю великою милістю, -каже він. -Тут сліпі духовно бачать, глухі –духовно чують, а неходячі знаходять найкоротший шлях до Господа».

Керуючий Волинською єпархією подякував владиці Пантелеімону за ідею соціальної служби у храмі і пообіцяв присутнім проводити такі літургії постійно.

Неповносправні слухали літургію, витираючи сльози, з душевним трепетом приймали Святе Причастя. Тетяна Симінська з Волинського обласного молодіжного реабілітаційного центру «Джерело життя» каже, що побувала на службі у цьому храмі перший раз. «Відчуваю спокій і торжество на душі, -говорить дівчина. – Щиро дякую за запрошення, дуже рада, що Волинська єпархія постійно піклується про неповносправних».

«Ця служба – знакова і важлива для мене, -каже незрячий студент семінарії Олег Климонюк. – Хотілось би, щоб у подібних заходах брали участь всі категорії інвалідів. Такі місіонерські літургії просто необхідні у час, коли багато моїх братів і сестер по долі впадають у розпач, зловживають вином. Саме завдяки запровадженню спеціальних служб для інвалідів ми можемо долучити їх до церкви. Сподіваюсь, що й сам буду брати активну участь у цій роботі».

Як розповів голова Дорадчої ради Волинських обласних організацій інвалідів Юрій Симончук, Волинська єпархія УПЦ постійно опікується неповносправними. Зокрема, інвалідам допомагають матеріально, священики проводять для них уроки духовності, організують паломницькі поїздки. За вагомий особистий внесок у покращення життя неповносправних Юрій Симончук вручив грамоти від благодійної організації «Обличчям до істини» трьом священикам єпархії - Валентину Марчуку, Олександру Мазураку та Володимиру Гринюку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Тернопільському ...
Наступна новина: Протоієрей Георгій ...

КОМЕНТАРІ