На Рівненщині  центри громадської активності  відтепер діятимуть і на базі шкіл

На Рівненщині центри громадської активності відтепер діятимуть і на базі шкіл

03.11.11 14:10 0 1335
28 жовтня в ЗОШ №5 м. Здолбунів Рівненської області відбувся тренінг з проектного менеджменту для представників місцевої громади.

Тренінг був проведений Західноукраїнським центром соціального партнерства спільно з Фундацією імені князів-благодійників Острозьких і став логічним продовженням проекту «Активізація сільських громад для вирішення їхніх нагальних проблем», що фінансується Антикризовою гуманітарною програмою Міжнародного фонду «Відродження». Співпраця із ЗОШ №5 почала налагоджуватися завдяки участі представників школи в аналогічному тренінгу в селі Глинськ Здолбунівського району.

В ході навчання учасники тренінгу розібралися що ж таке проекти і для чого вони пишуться. Значна увага приділялася практичній роботі - присутні вчилися визначати та формулювати проблеми, мету проекту тощо на основі прикладів із їхнього реального життя. Серед багатьох проблем були названі: недостатній або відсутній контроль за продажем алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім в Здолбунові та навколишніх селах, збільшення кількості сміття та нестача сміттєвих урн на вулицях міста, неякісне покриття доріг району, відсутність у Здолбунові дозвіллєвих осередків для відпочинку населення усіх вікових категорій. Відповідно, учасники вчилися писати та презентувати проекти для вирішення зазначених проблем.

Для покращення ефективності заняття присутнім було поставлено домашнє завдання: протягом двох тижнів підготувати проекти, які вони хотіли б реалізувати. На наступній зустрічі буде розглянуто та обрано кращі ідеї для подальшого удосконалення і пошуку фінансування.

* * *

Метою проекту «Активізація сільських громад для вирішення власних проблем», що здійснюється Західноукраїнським центром соціального партнерства за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження” є: Протягом дванадцяти місяців активізувати діяльність мешканців двох сіл Здолбунівського району спрямовану на вирішення власних проблем спільними зусиллями, шляхом проведення на базі будинків культури навчання з фандрейзингу та проектному менеджменту не менше 30 мешканців цих сіл, дофінансування діяльності гуртків народної творчості організації благодійних концертів та створення інформаційних центрів у цих клубах.

Детальніше про програму: www.irf.ua.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фундація Острозьких та ...

КОМЕНТАРІ