6 бібліотек Костопільщини комунікуватимуть з громадами та cвітом

6 бібліотек Костопільщини комунікуватимуть з громадами та cвітом

13.11.11 23:25 0 1772
26 серпня 2011 року в приміщенні Костопільської районної бібліотеки для дітей та юнацтва розпочалася урочиста церемонія відкриття центру надання вільного доступу до мережі Інтернет. Центр надання вільного доступу до мережі Інтернет у бібліотеці організований за сприяння програми «Бібліоміст».

З самого ранку в приміщення і книгозбірні людно. Сюди поспішають не тільки юні читальники, а й юнаки та дівчата, вчителі та батьки, представники районної влади, представники ЗМІ, бібліотекарі, працівники культури, гості.

Святкове дійство починається піднесенням короваю юними користувачами регіональному представнику програми «Бібліоміст» в Рівненській області Оксані Краплич. У виконанні аматорів районного будинку культури звучать українські пісні. З вітальним словом виступили голова районної ради Віктор Флорович Талащук та його заступник Василь Іванович Тильман, голова районної державної адміністрації Сергій Євстафович Коваль та його заступник Олександр Федорович Садикін, регіональний представник програми «Бібліоміст» в Рівненській області Оксана Василівна Краплич , начальник відділу культури та туризму Наталя Василівна Петренчук.

Присутні запрошуються до читальної зали, де урочисто відбувається пере різання символічної стрічки, яка відкриває шлях до просторого, затишного, укомплектованого найновішими комплектами комп’ютерної техніки Інтернет- центру.
За допомогою програми skype на мультимедійному проекторі включається відозв’язок з обласною державною бібліотекою, де її директор Валентина Петрівна Ярощук вітає присутніх з урочистим відкриттям Інтернет-центру.

З словами подяки всім причетним до цієї події виступила директор ЦСПШБ Ніна Миколаївна Захарчук.

Заступник директора по роботі серед дітей провела слайд-презентацію «Безкоштовний Інтернет в бібліотеці». А в цей час до комп’ютерів утворилася черга, адже кожному не терпиться скористатися можливістю безкоштовного доступу до мережі Інтернет.

Від районної книгозбірні дорога пролягла до ПШБ села Борщівка. У стінах теплої, затишної читальні, де нещодавно проведений капітальний ремонт за участю Малолюбашанської сільської ради, спонсорів сяють новизною два комплекти комп’ютерної техніки. А при вході біля святково прикрашеної арки – хліб і сіль. А поруч фольклорно- етнографічний ансамбль «Борщів’янка» вітає гостей та присутніх і згодом ведуча запрошує до зали. До присутніх звертаються представники влади, районні керівники, в.о. сільського голови Алла Лемішевська, директор школи Олена Фесюк та зав. клубом Хлівнюк Наталія.

Бібліотекар Рахільчук Катерина презентує не тільки комп’ютерні можливості в бібліотеці, а й село Борщівку, його працьовитих людей, талановитих майстрів: бондарів, ткачих, вишивальниць, аматорів фольклорно-етнографічного ансамблю «Борщів’янка».

Далі цей шлях прямує до ПШБ села Маща, де зібралося чимало читачів, вчителів, культпрацівників, односельчан, сільський голова. Гостей зустрічає багатоголосий ансамбль Мащанського культурно-дозвіллєвого комплексу. Слова вітань линуть з вуст представників влади, до них приєднується Мащанський голова попереднього скликання Віктор Бобильов, який вніс посильний вклад у здобуття даною книгозбірнею цієї чудової техніки. Юні виконують літературний монтаж, після чого бібліотекар Софія Степанівна презентує на слайдах переваги Всесвітньої мережі.

Події переносяться до ПШБ села Звіздівка, де присутніх з хлібом зустрічає сільська інтелігенція та громада села. Бібліотекар Тамара Оніщук та її книгозбірня є одною з кращих в районі. Про це свідчить презентований сценарій , на якому юні користувачі в нетрадиційній формі показали свої успіхи , які вони мають завдяки користування бібліотекою. З словами подяки- вітання виступили директор школи Галина Кричильська, сільський голова Петро Кричильський, односельчани.

Змістовне , урочисте дійство по відкриттю Інтернет-центру відбулося також у ПШБ села Ставок. Бібліотекар книгозбірні Захожа Наталя змістовно презентувала присутнім з використанням комп’ютерної техніки, переваги та можливості Всесвітньої мережі, подальші свої плани в реалізації проекту. До виступу гостей приєднався директор місцевої школи, користувачі.

В чудовому актовому залі Пісківської ЗОШ зібралися ті, кому не байдужа доля місцевої бібліотеки . Адже чутки про те, що можна спілкуватися за допомогою комп’ютера з родичами, знайомими в усіх куточках світу облетіла все село. В театралізованому дійстві присутні, а це діти, вчителі, члени сільської громади з захопленням розповідали, як вони будуть використовувати комп’ютерну техніку, можливості безкоштовного доступу до Інтернету. З радістю юні користувачі з гостями перерізали символічну стрічку, після чого присутні потрапили до теплого, затишного приміщення бібліотеки, де розташований Інтернет-центр. Від сільської громади до присутніх звернувся сільський голова Юрій Кожарко, директор школи Любов Тхоревська. Бібліотекар Зоя Дідух у своєму виступі дякувала програмі «Бібліоміст», всім тим, хто допомагав їй здобути перемогу в проекті, з радістю поділилася планами на майбутнє.

Головною темою всіх урочистих відкриттів Інтернет - центрів звучала подяка програмі «Бібліоміст», завдяки якій громада Костопільського району отримала безкоштовний доступ до Всесвітньої мережі.

Ніна Захарчук, Директор Костопільської районної ЦСПШБ
Фундація імені князів-благодійників Острозьких
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному розпочалися ...

КОМЕНТАРІ