Мешканець Рівненщини, який не схотів відпрацьовувати громадські роботи, може

Мешканець Рівненщини, який не схотів відпрацьовувати громадські роботи, може "сісти" на 3 роки

14.11.11 18:19 0 1553
Не бажаючи відпрацьовувати за рішенням суду години, відведені на громадські роботи, 42-річний Петро житель Млинівського району переховувався від правоохоронців. Проте чоловік не врахував, що рано чи пізно йому все ж доведеться відповідати за скоєне правопорушення.

В травні 2011 року в чергову частину зателефонувала 78-річна Віра, жителька села Смордва Млинівського району, пенсіонерка, яка проживає одиноко та повідомила про крадіжку з її господарства металічної драбини і електронасоса з криниці. Працівники міліції в ході оперативно-розшукових заходів з’ясували, що крадіжку скоїв її 42-річний односельчанин Петро, який вже встиг продати крадені речі за 100 гривень. За цим фактом порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Слідчі райвідділу провели об’єктивне досудове слідство та направили справу на розгляд до суду. За рішенням Млинівського районного суду від восьмого липня, Петро мав відпрацювати 80 годин громадських робіт в Смордвівській сільській раді. Проте намір виконувати вирок суду у засудженого не було. Чоловік став переховуватись. Його тимчасовими домівками ставали хати-пустки, а іноді приходилось ночувати і в скирті соломи.

– Ми встановили місце його перебування, проте побачивши міліціонерів він знову намагався втекти, не бажаючи нести відповідальність, – коментує дільничний інспектор міліції сектору ДІМ Млинівського РВ УМВС старший лейтенант міліції Ігор Денисюк. – За ухилення від громадських робіт було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 389 КК України (Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі). Санкцією цієї статті передбачається відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. На разі кримінальна справа з обвинувальним вироком направлена до суду.

Олена ВІШНЯКОВА, Млинівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кожного третього ...
Наступна новина: На Рівненщині в школах ...

КОМЕНТАРІ