На Рівненщині в школах нарешті запрацювали внутрішні туалети

На Рівненщині в школах нарешті запрацювали внутрішні туалети

15.11.11 17:47 0 1471
В десяти школах району нещодавно було відкрито внутрішні вбиральні, облаштовані за сучасними європейськими стандартами. За словами батьків, проблема відсутності чи несправності туалетів у приміщенні шкіл поставала багато років, особливо з настанням морозів, коли благенькі будівлі надвірних вбиралень не могли вберегти дітей від холодних протягів.

Вчителька молодших класів Привільнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Галина Тимощук стверджує, що внутрішні шкільні туалети – не лише комфорт та збереження здоров'я для учнів, але й своєрідне відчуття естетики для них. Адже краса повинна бути не лише в кімнаті чи класі. «Я в цьому році, повірте, плакала з радості, що наша мрія здійснилася: облаштовано вбиральні, є гаряча вода. Для дітей, а особливо маленьких – це дуже зручно. І тішить, що ще змалку вони привчатимуться до культури. Бо, безперечно, і в туалеті повинна бути культура. Врешті-решт, всі ми цивілізовані люди», - зауважила Галина Тимощук.

Учень 6-го класу Привільнянської ЗОШ Назар Кирилюк задоволений створеними для них зручностями: «Тепер не треба бігати на двір, мерзнути... Можна завжди помити теплою водою руки. Я почуваю тут себе як вдома».

Створення комфортних умов для навчання та виховання дітей – першочергове завдання відділу освіти Дубенської РДА, каже його начальник Галина Вознюк: «Цьогоріч, окрім облаштування внутрішніх санвузлів, було проведено роботи з утеплення шкіл, заміни дверей та вікон, реконструкції їх та переведення деяких із них на більш економні види палива. І ці роботи не припиняються. Проте більшість із них була б неможливою без підтримки голови Дубенської РДА Данила Корилкевича, який скеровує на вирішення цих проблем не лише державні кошти та кошти району, але й витрачає особисті заощадження, оскільки переконаний, що немає значення, велика школа чи мала і скільки учнів у ній навчається – умови повинні бути рівними для всіх».

Всього на ремонт внутрішніх санвузлів шкіл Дубенського району було витрачено близько 400 тисяч гривень.


Прес-служба Дубенської РДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ