В Тернополі квартири роздавали «на халяву»

В Тернополі квартири роздавали «на халяву»

15.11.11 18:18 0 1412
«Житло молоді «на халяву» - саме під такою назвою в Тернополі відбулася акція, яку в неділю 13 листопада, провів обласний осередок «Молодіжного націоналістичного конгресу».

Головне завдання заходу - нагадати владі про проблему молоді №1 – це відсутність доступного житла та можливостей його придбання.

Акція проходила у формі театралізованого дійства, де кожен бажаючий міг взяти участь в аукціоні квартир та гуртожитків, які обіцяла кожна з партій перед парламентськими виборами, проте вигравши їх жодної обіцянки так ніхто і не виконав. Тому за житло слугували звичайні картонні коробки, як символ того, що на сьогоднішній день – це єдине доступне житло для молоді.

«Представники провладної Партії регіонів обіцяли нам доступні кредити в розмірі 5-7%, соціальне житло, Президент Віктор Янукович казав, що зробить все, аби житло коштувало 4000 грн. за квадратний метр. Але хіба щось було виконано з обіцяного?» – задається питанням один з організаторів акції, Голова ТОО Молодіжного Націоналістичного Конгресу Віталій Вовк.

Головні вимоги активістів - зменшення вартості іпотечних кредитів для молоді, збільшення фінансування будівництва, будівництво студентських та аспірантських гуртожитків, зміна умов кредитування житла для родин. Всі ці вимоги мають на меті лише одне - покращити доступ молоді до житла.

«Щоб взяти кредит на житло у банку хоча б під 16-20% річних, молода людина має отримувати зарплату щонайменше 5 тис. грн. Це реально за нинішніх обставин? Ні! Як показує статистика, понад 50 відсотків молодих сімей, я вже не кажу про самотніх осіб, не можуть дозволити собі таке задоволення. Якщо влада і далі так нахабно буде ігнорувати вимоги своїх громадян, то вона отримає масштабні акції протесту по всій країні», - підсумував Віталій Вовк.

Кульмінацією дійства стало те, що молодь почала лопати повітряні кульки, які символізували невиконані депутатами обіцянки та руйнувати картонні коробки в знак того, що вони незгодні миритися з обманом влади.

Тернопільський обласний осередок всеукраїнської молодіжної громадської організації
"Молодіжний Націоналістичний Конгрес"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині затрімалі ...
Наступна новина: У Тернополі пройшли ...

КОМЕНТАРІ