У Рівному наркомана посадять на 6 років

У Рівному наркомана посадять на 6 років

15.11.11 18:30 0 1481
Уперше в поле зору правоохоронців 26-річний рівнянин Руслан потрапив ще у 2008 році. Придбавши метамфетамін, він зайшов на одну із АЗС Рівного і там його вжив. Під час затримання підозрілого міліціонери перевірили його кишені, де знайшли первінтин та залишки психотропної речовини. За фактом незаконного придбання та зберігання метамфетаміну без мети збуту слідчі міського відділу міліції порушили кримінальну справу.

Друга зустріч з міліціонерами відбулася ще за гірших обставин, через кілька місяців наступного року. Цього разу Руслана звинуватили у нанесені тяжких тілесних ушкоджень. Це трапилося взимку. На другий день нового року він, перебуваючи напідпитку, повертався додому з товаришем. Хлопці зупинилися на перехресті, де з ними порівнявся рівнянин Олександр. Між ними виникла суперечка, яка переросла в штовханину. Під час конфлікту Руслан декілька разів вдарив Олександра кулаком в обличчя та по голові, після чого останній впав на землю і більше опору не чинив. В цей час Руслан побачив на поясі у жертви мобільний телефон «Нокіа», який забрав собі. Аби потерпілий не залишався мерзнути на землі, кривдник допоміг йому піднятись і навіть витер снігом кров, що йшла з носа від його ж ударів. З цього телефону Руслан зателефонував своїй матері та повідомив, де він є. Після цього хлопці розійшлися по домівках. Наступного дня заклали мобілку Олександра в ломбард, а на отримані гроші купили ще горілки.

Того дня Олександр без свідомості із важкою закритою черепно-мозковою травмою, переломами носа і нижньої щелепи, а також множинними забоями-осадженнями м”яких тканин голови та обличчя потрапив до реанімації.

- Після заяви Олександра до міліції Руслана затримали, - коментує начальник Рівненського МВ УМВС Петро Єзгор. - За фактом нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров”я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, порушили кримінальну справу відповідно до частини 1 статті 187 Кримінального кодексу України. Крім того, була порушена кримінальна справа і за фактом незаконного придбання та зберігання наркотиків без мети збуту згідно з частиною 1 статті 309 КК України. Слідство у справі вже закінчено. Тоді було встановлено, що Руслан скоїв зухвалий злочин в стані алкогольного сп’яніння. Улітку 2011 року суд позбавив волі чоловіка на 6 років.

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, помічник начальника Рівненського МВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному жінка зарізала ...
Наступна новина: Бібліотеки Радивилівщини ...

КОМЕНТАРІ