На  межі Дубенського  та Кременецького  районів встановлено  в’їзний знак

На межі Дубенського та Кременецького районів встановлено в’їзний знак

29.11.11 21:40 0 1633
Прочани, туристи та й просто випадкові перехожі відтепер перестануть блукати Дубенсько-Кременецьким кордоном. Вказівний знак «Дубенський район», який визначає межі не лише Рівненської та Тернопільської областей, а й показує дорогу до Скиту святої праведної Анни Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря нещодавно встановили поблизу с. Онишківці Дубенського району. Масивний знак викладено з дикого каменю, на верхівці встановлено купол з хрестом, дзвоном та іконою святої Анни.

За словами монахині Скиту сестри Рахіль, часто бувало, що через відсутність будь-якого вказівника прочани, які з’їжджалися до цілющого джерела з усієї України, не могли знайти дорогу в монастир. «Кожна людина, яка перехреститься тут, духовно підкріпиться, візьме для себе благословення в далеку дорогу. Добре, що голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич допомагає нам у вирішенні питань, які стосуються духовності. Вдячна, що нарешті встановлено знак, якого тут ніколи не було. Тим більше – це не просто якась фігура. Для людини хрест – це передусім знак спасіння і підтримки у важку хвилину. І кожен зможе отримати їх, просто зупинившись на хвилину і проказавши молитву», - каже монахиня Рахіль.

Окрім того, знак також покликаний стати візитівкою Дубенщини й поряд із Козацьким редутом, Шевченковим джерелом – це ще один вагомий крок районної влади Дубенщини для відновлення історичних пам’яток і розвитку туристичної інфраструктури краю.


Прес-служба Дубенської РДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У грудні відбудеться II ...

КОМЕНТАРІ