Ужгородці взяли участь у релігійній конференції в Польщі

Ужгородці взяли участь у релігійній конференції в Польщі

02.12.11 16:43 0 1720
Єпархіальний осередок православної культури «ELIPS» в Горлицях (Польща), православний факультет університету в Пряшеві (Словаччина), Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія та Карпатський університет (Україна) провели спільну міжнародну богословську конференцію «Суспільний вимір християнства в сучасному секулярному суспільстві».

Як повідомила прес-служба УУБА – КаУ сайту "Богословська освіта і наука в Україні", конференція розпочалась 24 листопада о 10.00 місцевого часу святковим молебнем у храмі на честь Архістратига Михаїла в чоловічому Свято-Покровському монастирі села Висова-Здруй (Польща).

Пленарне засідання конференції з вітальним словом відкрив Блаженійший Митрополит Христофор, Предстоятель Православної Церкви Чеських земель та Словаччини, відтак виголосив доповідь на тему: «Секулярізація в суспільстві та Церкві». Другим був реферат Преосвященнійшого Паісія єпископа Горлицького на тему «Каплан-душпастир як учитель християнських чеснот».

Загалом на конференції було заслухано та обговорено 17 доповідей, які були виголошені представниками богословських шкіл Польської Православної Церкви, Православної Церкви Чеських земель і Словаччини та Української Православної Церкви.

З благословення ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету, професора, архімандрита Віктора (Бедь) від академії та університету участь у конференції взяли проректор з міжнародних церковно-богословських відносин, професор, архімандрит Василій (Садварій) та магістр мистецтвознавства, доцент Надія Іванівна Товтин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ