На Рівненщині відбувся тренінг з фандрейзингу

На Рівненщині відбувся тренінг з фандрейзингу

05.12.11 18:41 0 1340
1-2 грудня 2011 року, в Новосілках Здолбунівського району для активу громади села відбувся тренінг з фандрейзингу. Навчання проводилося в рамках проекту Західноукраїнського центру соціального партнерства «Активізація місцевих громад заради вирішення їхніх нагальних проблем», що фінансується Антикризовою гуманітарною програмою Міжнародного фонду «Відродження».

Під час занять активісти місцевої громади вчилися визначати та формулювати проблеми, знаходити шляхи її вирішення та залучати ресурси для реалізації тих чи інших завдань. Головними проблемами було визначено відсутність твердого покриття дороги, яка з’єднує село з обласним центром, відсутність робочих місць для місцевих мешканців та відсутність коштів для заміни вікон у школі. Відповідно, на таких прикладах розглядалися шляхи залучення ресурсів для вирішення проблем.

Як виявилося, для багатьох було складно усвідомити різницю між ресурсами та грошима. Тренерам довелося окремо пояснювати, що ресурси можуть бути матеріальними та нематеріальними. До них належать такі поняття, як час, знання, вміння тощо. А гроші – це лише складова частина матеріальних ресурсів.

Водночас, робота над завданнями лише підтвердила, що на тренінг зібралися активні та небайдужі люди. Обговорення деяких проблем викликали хвилю емоцій і навіть покращували продуктивність роботи груп. Кожен з учасників відстоював свою позицію, базуючись на власному досвіді. І головним висновком занять стало розуміння того, що лише об’єднавши зусилля, громада зможе вирішити багато проблем.

* * *

Метою проекту «Активізація сільських громад для вирішення власних проблем», що здійснюється Західноукраїнським центром соціального партнерства за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження” є: Протягом дванадцяти місяців активізувати діяльність мешканців двох сіл Здолбунівського району спрямовану на вирішення власних проблем спільними зусиллями, шляхом проведення на базі будинків культури навчання з фандрейзингу та проектному менеджменту не менше 30 мешканців цих сіл, дофінансування діяльності гуртків народної творчості організації благодійних концертів та створення інформаційних центрів у цих клубах.

Детальніше про програму: www.irf.ua.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якісне агрострахування ...
Наступна новина: На Рівненщині сторож з ...

КОМЕНТАРІ