Рівненська

Рівненська "Свобода": Заяви влади щодо нібито підняття виплат чорнобильцям - цинічне фіґлярство

08.12.11 17:26 0 1378
Рівненська "Свобода" вважає цинічним фіґлярством заяву голови Рівненськго обласного Пенсійного фонду щодо нібито збільшення виплат чорнобильцям, адже насправді виплати здійснюватимуться у значно меншому обсязі, ніж це передбачено законом.

6 грудня 2011 року голова Рівненського обласного Пенсійного фонду Василь Петняк на прес-конференції поінформував про підвищення рівня пенсійних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. "23 листопада 2011 року Кабінетом Міністрів України було ухвалено постанову "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"". Місцевий очільник Пенсійного фонду зазначив, що згідно з новими перерахунками, які буде проведено до 15 червня 2012 року, виплати чорнобильцям фактично збільшаться майже у три рази, ніж були до цього, але зменшаться відносно тих, які виплачували відповідно до рішень судів.

"Ця заява – ніщо інше, як цинічне фіґлярство. Як можна вважати це збільшенням пенсій, якщо, згідно із Законом України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС", інваліди-ліквідатори мають отримувати від 6 до 10 мінімальних пенсій за віком, а це від 4 000 до 8 500 грн. Для порівняння – 8 500 грн. отримують лише 24 особи на Рівненщині. Нині пенсії пропонують зменшити приблизно до 2 500 грн. А 3–5 тисяч отримуватимуть лише ті, хто мав офіційні високі заробітки під час ліквідації аварії. А інваліди-ліквідатори, котрі були призвані через міські військкомати, солдати строкової служби, а також ті, у котрих були невисокі заробітні плати – такі особи збільшених пенсій отримувати не будуть. Я не бачу виконання Закону. Окрім того, такі пенсії пропонують запровадити постановою Кабінету Міністрів, а не внесенням змін до Закону", – наголосив інвалід-ліквідатор, керівник Рівненських громадських приймалень ВО "Свобода" Олександр Савчук.

Про це повідомили у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вселенський Патріарх ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ