Львівська міліція тепер  буде краще підготовлена до протидії насильству у сім’ї

Львівська міліція тепер буде краще підготовлена до протидії насильству у сім’ї

08.12.11 17:49 0 1379
9 грудня 2011 р. - Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з Міністерством внутрішніх справ України відкриє інтерактивний навчальний клас для проведення практичних занять для підвищення теоретичної підготовки та відпрацювання практичних навичок з протидії насильству в сім’ї серед курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ та працівників служби дільничних інспекторів міліції.

Подія відбудеться під час щорічної кампанії «16 днів проти ґендерного насильства», що триває з 25 листопада по 10 грудня.

Тематична класна кімната, облаштована аудіо- та відеообладнанням, телеекраном та засобами для проведення мультимедійних презентацій, буде використовуватись університетом для моделювання ситуацій насильства у сім’ї, що трапляються у повсякденному житті українських родин, задля підвищення рівня підготовки працівників міліції до реагування на такі випадки і роботи як з особами, що вдались до насильства, так і з постраждалими.

Використання спеціалізованого навчального класу сприятиме кращому розумінню нинішніми та майбутніми працівниками органів внутрішніх справ своєї ролі і місця у профілактиці, протидії та виявленні випадків домашнього насильства та перенаправленні жертв для подальшого отримання допомоги та реабілітації.

Учасники заходу – представники правоохоронних органів, навчальних закладів та громадськості – обговорюватимуть питання протидії насильству в сім’ї, приділяючи особливу увагу ролі дільничного інспектора міліції та його діям при втручанні у випадки насильства в сім’ї для захисту жертв та покарання кривдників.

Роботу аналогічного інтерактивного навчального відео-класу, створеного за підтримки ОБСЄ, вже було успішно апробовано у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, починаючи з 2009 року. Схожу кімнату Координатор проектів ОБСЄ в Україні вже відкрив 25 листопада у Національній академії внутрішніх справ у м. Києві.

Під час відкриття учасникам буде продемонстровано роботу інтерактивної класної кімнати. У заході візьмуть участь посол Любомир Копай, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Володимир Петровський, начальник Департаменту профілактики правопорушень Міністерства внутрішніх справ України, Аркадій Запорожцев, заступник начальника Департаменту профілактики правопорушень Міністерства внутрішніх справ України, представники центрального апарату МВС України, ГУ МВС України у Львівській області, Львівського державного університету внутрішніх справ.

Початок прес-конференції та відкриття інтерактивної кімнати – 11.00, 9 грудня, за адресою: м. Львів, вул. Городоцька, 26, Львівський державний університет внутрішніх справ.

Відділ громадських та міжнародних зв’язків ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині молодик ...
Наступна новина: На Рівненщині міліція ...

КОМЕНТАРІ