На Рівненщині міліція вилучила  23 пістолети та 22 гвинтівки та понад 2 мільйони патронів

На Рівненщині міліція вилучила 23 пістолети та 22 гвинтівки та понад 2 мільйони патронів

08.12.11 17:51 0 1474
У період з 1 по 6 грудня на території області проводилась цільова оперативно-профілактична операція «Зброя і вибухівка». Мета – виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів до неї, недопущення надходження зброї у злочинне середовище.

Під час проведення заходів співробітники міліції перевірили за місцем проживання 2049 власників мисливської вогнепальної зброї та спеціальних засобів. За порушення порядку зберігання та обліку зброї до адміністративної відповідальності притягнули 124 особи. Станом на шосте грудня правоохоронці зареєстрували 13 фактів незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Зокрема, два факти у Радивилівському районі, чотири в обласному центрі, по одному – у Дубенському, Острозькому, Корецькому, Рокитнівському, Гощанському, Рівненському районах та у місті Кузнецовську. Всього з незаконного обігу було вилучено 13 одиниць холодної зброї та 192 патрони різного калібру. Вилучена з незаконного обігу зброя та боєприпаси направлені на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. За висновками проведених досліджень будуть вирішені питання щодо порушення кримінальних справ за статтею 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі.

Всього за час проведення відпрацювання працівники блоку МГБ УМВС перевірили 26 об’єктів дозвільної системи, на яких зберігаються зброя, спецзасоби самооборони та вибухові матеріали.

Ряд порушень правоохоронці виявили і в «Рівненській обласній організації товариства сприяння оборони України».

– Під час проведення перевірки з’ясувалося, що термін дії дозволу на зберігання зброї та боєприпасів закінчився ще у червні 2011 року. В результаті чого працівники міліції призупинили функціонування об’єкта до усунення недоліків, – прокоментував начальник ВПП УМВС Олександр Таргоній. – Власники вказаного об’єкта добровільно здали в ОВС 45 одиниць спортивної нарізної зброї, з них 23 пістолети та 22 гвинтівки.

Крім того, із даного об’єкту вилучили 151 одиницю спортивної нарізної зброї та два мільйони 645 тисяч 182 патрони. Дана зброя наразі зберігається в кімнаті озброєння Рівненської обласної організації ТСОУ та здана під охорону УДСО при УМВС.

Восьмого грудня керівництвом УМВС було прийнято рішення продовжити оперативно-профілактичну операцію «Зброя і вибухівка» до 15 грудня цього року.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Львівська міліція тепер ...
Наступна новина: Королівське Євангеліє - ...

КОМЕНТАРІ