На Рівненщині селяни незадоволені діями мобільного оператора

На Рівненщині селяни незадоволені діями мобільного оператора

14.12.11 23:54 0 1560
Мешканці села Сергіївка, що входить до Кустинської сільської ради Рівненського району Рівненської области, звернулися по допомогу до депутатів фракції ВО "Свобода". На території їхнього населеного пункту, всупереч позиції громади, намагаються встановити базову станцію оператора мобільного зв'язку. Зі слів селян, весь процес виділення земельної ділянки й виготовлення відповідної документації не афішувався. Зараз триває затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яку передають в оренду. Зусиллями свободівців розгляд даного питання зняли з розгляду на сесії.

Депутат фракції ВО "Свобода" в Рівненській районній раді юрист Юлія Щербяк пояснює: "Конфлікт між громадою та владою, котра лобіює інтереси компанії мобільного зв'язку, вимагає пошуку компромісу. Таким компромісом може бути перенесення місця зведення "вишки" подалі від житлових будинків. Для цього ми дослідимо проектну документацію об'єкту та обставини передачі земельної ділянки. Якщо є така велика кількість незадоволених людей, значить, не все зроблено правильно".

"Вчені неодноразово намагалися з'ясувати, чи завдає шкоди випромінювання з таких об'єктів здоров'ю людини, але однозначного висновку так і не дійшли. Санітарні норми і правила захисту населення від впливу електромагнітного випромінювання сильно застаріли. Останнього разу їх оновлювали ще 1996 року. Проте ті норми, якими керувалися тоді, не враховують нинішній стан технічного обладнання та його рівень впливу на здоров'я людини. Якщо громада проти встановлення базової станції, то це має бути пріоритетом, а не обсяг затрачених ресурсів компанією мобільного зв'язку", – наголосив очільник Рівненської районної організації ВО "Свобода", депутат районної ради Дмитро Сільман.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Королівське Євангеліє - ...
Наступна новина: Незабаром на Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ