На Тернопільщині газифікували ще два населені пункти

На Тернопільщині газифікували ще два населені пункти

15.12.11 00:04 0 1601
На Тернопільщині газифіковано ще два населені пункти – села Матвіївці та Гриньківці Шумського району.
Робота з підведення газу до цих сіл було розпочато ще у 2006 році. Тоді започаткували будівництво підвідного газопроводу, а згодом, за кошти місцевих сільських громад, було збудовано 15,6 кілометрів розподільчих мереж.
Щоправда до 2008 року вдалося збудувати менше половини газопроводу протяжністю біля 5,5 км. Відтак - будівництво припинили через відсутність фінансування.
Лише через кілька років, у жовтні-листопаді 2011, було розпочато завершальний етап робіт. За 12 днів збудовано 5,624 км газопроводу, в тому числі 5,245 км підземного газопроводу з поліетиленових труб та 0,379 км надземного газопроводу із стальних труб по металевих опорах, змонтовано 2 газорегуляторних пункти шафового типу.
Загальна вартість підвідного газопроводу склала 1500 тис. грн., в тому числі в листопаді 2011 року освоєно 1037 тис грн.
З визначною подією мешканців Матвіївців та Гриньківців привітав голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.
«Президент України Віктор Янукович у своїй програмі «Україна для людей!», наголосив на важливості проведення позитивних якісних змін у житті сільських населених пунктів. Глава держави ставить перед нами завдання втілювати у життя проекти, спрямовані на покращення умов життєзабезпечення і добробуту кожного жителя області. Прикладом такої роботи є й сьогоднішня подія, яка наочно демонструє – влада працює для людей», - сказав у своєму виступі Валентин Хоптян.
Він висловив переконання, що підведення газу до цих двох населених пунктів не лише створить комфортні умови для їх мешканців, але й сприятиме подальшому розвиткові цих сіл.
Голова ОДА висловив щиру подяку всім хто долучився до газифікації Матвіївців і Гриньківців та, разом із місцевим керівництвом, запалив символічний газовий факел.

Довідково: Газифікація Шумського району розпочалася у 1994 році. На сьогодні збудовано і обслуговується понад 475 км газопроводів і дворових вводів загальною вартістю біля 8,9 млн. грн. Газифіковано 36 (60%) населених пунктів, газом користується понад 6120 абонентів. З введенням в експлуатацію підвідного та розподільчих газопроводів до сіл Матвіївці та Гриньківці газова мережа району збільшується до 501 км.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі пройшли ...
Наступна новина: Реконструйоване приміщення ...

КОМЕНТАРІ