Реконструйоване приміщення амбулаторії відкрили на Підволочищині

Реконструйоване приміщення амбулаторії відкрили на Підволочищині

15.12.11 00:06 0 1600
Капітально відремонтоване приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини відкрили у Новому Селі Підволочиського району.

Участь в урочистостях з цієї нагоди взяв голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

Він наголосив, що медична реформа залишається предметом пильної уваги Президента України, а особливо – модернізація сфери надання медичних послуг.

«Одним із завдань реформи системи охорони здоров’я є створення умов для того, щоб люди могли отримувати якісні медичні послуги. Крім того ми працюємо над питанням забезпечення доступності цих послуг для кожного мешканця області», - каже Валентин Хоптян.

Голова облдержадміністрації повідомив, що в області вже чимало зроблено в напрямку модернізації медичного обслуговування - відкрито 5 навчально-медичних центрів, де встановлено телекомунікаційний зв’язок із університетською лікарнею, капітально відремонтовано на вторинному та третинному рівні 47 спеціалізованих кабінетів, 14 відділів, проводиться реконструкція та переоснащення Заліщицької центральної районної лікарні.

З метою своєчасного, за 20 хвилин – у сільській місцевості, за 10 хвилин – у міській, доїзду бригад швидкої допомоги, цього року в області відкрито 5 пунктів тимчасового базування швидкої допомоги. Планується, що у 2012 році в сільській місцевості буде відкрито ще 14 таких пунктів.

«Однозначно, що цю роботу ми будемо продовжувати й надалі», - підкреслив Валентин Хоптян.

Він оглянув реконструйоване приміщення амбулаторії, яка обслуговує 6 сіл з численністю населення понад 3 тисячі осіб.

Амбулаторія розрахована на дві сімейні дільниці де може працювати 10 фахівців. Медичний заклад забезпечений автотранспортом.

Завдяки проведеному у 2011 році капітальному ремонту нового приміщення, тут створено належні умови для надання медичної допомоги сільському населенню, установа оснащена сучасним медичним обладнанням, новими меблями.

Після ознайомлення з роботою амбулаторії голова ОДА Валентин Хоптян вручив її керівникові сертифікат на стоматологічну установку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На джерелі святої Анни ...

КОМЕНТАРІ