На Рівненщині урочисто відкрили пам'ятний камінь на місті встановлення погруддя Степану Бандері

На Рівненщині урочисто відкрили пам'ятний камінь на місті встановлення погруддя Степану Бандері

03.01.12 22:09 0 1356
1 січня 2012 року у Здолбунові, на день народження провідника нації, свободівці урочисто встановили пам'ятний камінь на місці, де до кінця 2012 року буде встановлено погруддя Герою України Степану Бандері. На заході були присутні більше 100 осіб. Перед встановленням каменю, землю освятили священики Київського патріархату.

Голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", керівник фракції в облраді Олег Осуховський зазначив: "Сьогодні, встановленням пам'ятного каменя Герою України Степану Бандері, ми відзначаємо не лише день народження Провідника нації, а перш за все, продовжуємо багаторічну боротьбу, яку почали бандерівці. Адже Україна і досі не здобула справжньої незалежности. Сьогодні триває вирішальна боротьба за незалежність Української нації".

Після всіх виступів, до пам'ятного знаку присутні поклали квіти.

"В нас було чимало проблем із тим, щоб "вибити" в Здолбунові невеличкий шматочок землі для встановлення погруддя Герою України Степану Бандері. Міська влада щоразу придумувала безліч відмовок і причин, але зрештою, всі ці перешкоди ми разом подолали.

Наступник кроком буде те, що Здолбунівська районна організація ВО "Свобода", почне збір коштів на встановлення погруддя. Сьогодні один із Здолбунівських підприємців і громадських діячів Любомир Кінах погодився допомогти фінансово. Також, значну частину коштів, буде виділено мною та рештою місцевих підприємців", - зазначив депутат-свободівець Віталій Чернецький.

"Сьогодні ми зробили важливий крок вперед у нашій боротьбі за справжню Незалежність. Ми встановили пам'ятний камінь на місці, де до кінця року постане погруддя Степану Бандері. Напевно, невипадково перший в Рівненській області та 20 в Україні пам'ятник Герою України буде встановлено саме на Здолбунівщинні, яка є територію, де виникла Українська Повстанська армія. Саме Степан Бандера є тією людиною, яку боялися та переслідували за життя і бояться та переслідують все, що пов'язане з його ім'ям після смерті. Його націоналістичні ідеї здатні об'єднати українців заходу і сходу в єдину Велику Українську Націю", - зазначив керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській районній раді Олександр Бондарець.

Нагадаємо, ініціаторами встановлення погруддя виступили керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській міській раді Віталій Чернецький, депутати Здолбунівської районної ради Сергій Кондрачук та Юрій Пшеничний, а також, Любомир Кінах.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чеерез рівненського ...
Наступна новина: У Новорічну ніч двоє рівнян ...

КОМЕНТАРІ