У Львові відсвяткують китайський Новий рік

У Львові відсвяткують китайський Новий рік

19.01.12 19:11 0 1263
На цих вихідних, 22 січня, китайський народ  у всьому світі  святкуватиме прихід Нового року.
Цьогоріч можливість відсвяткувати свято в національних традиціях отримали можливість і громадяни КНР, які проживають чи навчаються у Львові, повідомили кореспонденту УкрЗахідІнформу у прес-службі Львівської міської ради.
Розділити радість свята разом з ними прибуде й особисто заступник  Посла Китайської народної республіки пан Шіа.

Окрім святкування китайського Нового року, для Китаю та України цей день знаменується і 20-літтям встановлення дипломатичних відносин, а для останньої – ще й Днем Злуки.

Варто додати, що в неділю, 22 січня, під час святкування  Міжнародного фестивалю "Китайський Новий рік", організований Міжнародною громадською організацією "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ляньхва", на площі перед палацом Потоцьких (вул. Коперника, 15) відбудеться лазерне шоу, на якому графічний Дракон "танцюватиме" на сусідніх будівлях, а о 18.00 год. вулиці міста заполонить справжня китайська феєрія: традиційна хода Драконів з феєрверками та традиційними співами та музикою.

Зважаючи на те, що організатори обіцяють, що фестиваль стане щорічним, то кожного року, в залежності від того, коли за китайським календарем наступатиме Новий рік, Львів також отримуватиме свою частку китайської культури у вигляді масових заходів.

Як раніше повідомляв УкрЗахідІнформ, 22 січня у Львові також святкуватимуть День соборності, в рамках якого громадяни міста утворять живий ланцюг.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях знайшовся ...
Наступна новина: Трагічна ДТП на Рівненщині: ...

КОМЕНТАРІ