Мер Львова каже, що Євро-2012 не буде збитковим ні для міста, ні для країни

Мер Львова каже, що Євро-2012 не буде збитковим ні для міста, ні для країни

20.01.12 08:41 0 1862
Для Львова Євро-2012 принесе в майбутньому великі прибутки.
Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомили в інформаційному центрі "Україна-2012".
За його словами, некоректно сьогодні називати цей проект збитковим, як це прозвучало в коментарях деяких економістів, оприлюднених ЗМІ.

"Найбільшим прибутком вже сьогодні від проекту є вдала промоція міста. Завдяки Євро-2012, про Львів дізнались люди в усьому світі, кількість туристів суттєво зросла після отримання статусу міста-господаря ЧЄ. А нещодавно Львів було визнано одним з десяти найпривабливіших європейських міст майбутнього", - зауважив пан Садовий.
Окрім цього, Турнір став поштовхом, трампліном для росту інвестиційної привабливості міста.

Другий блок питань, пов'язаних з вигодою від футбольного Чемпіонату Європи – це нова інфраструктура, яку місто отримає у спадок після завершення континентальної першості.

"Отримання фактично нового аеропорту, з потужним сучасним терміналом, реконструйованою злітно-посадковою смугою відкрило для нас багато міст світу. Не кажучи вже про те, що аеропорт стане головним у регіоні і обслуговуватиме багато міст.
Щодо стадіону, ми маємо дві футбольні команди, які зможуть утвердитись на новому полі. Багато коштів було витрачено на комунікації, яким понад сто років. Їхня заміна – це питання не лише комфорту, а й безпеки для львів'ян. Адже в будь-який день комунікації могли вийти з ладу і паралізувати життя міста", - додав міський голова.

Якщо провести опитування мешканців України щодо якості життя, на першому місті будуть приймаючі міста УЄФА ЄВРО 2012, які завдяки підготовці до чемпіонату перетворились на регіональні центри, які диктуватимуть моду на нові стандарти життя в Україні, переконаний мер. 

По-третє, вигоди, яку отримали не лише мешканці міста, а й всі українці – співпраця з УЄФА, яка висунула під час підготовки до Євро вимоги щодо європейських стандартів – і якості доріг, і медицини, і підготовки персоналу, організації свята. Загалом це вплинуло на покращення стандартів життя для всіх людей, додає Андрій Садовий. 

"Що стосується фінансових підрахунків, за даними міжнародної компанії "Монітор груп", кожен турист, перебуваючи у Львові, витрачає тут $410. Давайте порахуємо: у 2010 році місто відвідало 1 млн туристів, в 2011-му їх було ще більше. Тепер ми очікуємо серйозний ріст туристичних показників у 2012-14 роках. А це ті кошти, які будуть надходити і до державного, і до міського бюджету", - заявив очільник міста.
Водночас він зауважив, що проект Євро-2012 є не проектом, де за сьогодні вкладену 1 гривню завтра дадуть 2-3 гривні. Мер Львова висловив переконання, що за кілька років фінансовий результат буде відчутним.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україну тероризує кір: ...
Наступна новина: Тернопільський кубок з ...

КОМЕНТАРІ