На Водохреща у Рівному студенти РДГУ побилися з федерацією «Спас»

На Водохреща у Рівному студенти РДГУ побилися з федерацією «Спас»

22.01.12 22:37 0 1931
19 січня 2012 року, Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас» спільно зі студентами гуманітарного університету відзначили Водохреща боями «лава на лаву».

Давня традиція зустрічати свята з козацькими забавами цього року була підтримана кафедрою теорії і методики фізичного виховання Рівненського державного гуманітарного університету. Завдяки цьому, майбутні вчителі фізкультури мали можливість показати свою силу, спритність і витривалість у народних іграх та боях «лава на лаву».

Майже вісімдесят студентів виявили бажання позмагатися. Вони були поділені на чотири команди, які на кожну гру виставляли своїх представників. Цьогоріч молодь демонструвала свої фізичні та вольові якості, змагаючись в іграх – зняти шапку, перетягування палки, бій на списах, штовхачі. І, звичайно, кульмінацією свята стала лава.

Переможці змагань отримали солодкі подарунки від організаторів, краща лава – ще й кубок. Але головним призом учасникам та глядачам свята став гарний настрій і позитивні емоції.

Свято продовжилося змаганнями спасівців і гопаківців, під час яких козачата показали свої вміння у поєдинках з українського рукопашу. За традицією, Водохреща завершилося дружнім купанням в ополонці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Тернопільський кубок з ...
Наступна новина: На Рівненщині зниклого ...

КОМЕНТАРІ