Фундація  Острозьких допомагатиме Полтавщині

Фундація Острозьких допомагатиме Полтавщині

30.01.12 14:42 0 1962
19-20 січня 2012 року Фонд громади Омельника спільно з експертом програми "Школа фондів громад" Русланом Крапличем, Омельницькою сільською радою, за підтримки ваучерної програми UNITER, агрофірми ім. Т.Г. Шевченка та сприяння Фундації імені князів-благодійників Острозьких у с. Омельник поблизу Кременчука на Полтавщині провели тренінг "Стратегія локального фандрайзингу".

Метою тренінгу, яка реалізувалася, було допомогти активістам громад с. Омельник, с.Роктине, с.Майбородівка, с.Демидівка та с.Запсілля, Кременчуцького району Полтавської області створити стратегічний план Фонду громади Омельника, а також розробити план проведення благодійних акцій і волонтерських кампаній збору коштів задля вирішення проблем і забезпечення потреб мешканців сіл.

За словами сільського голови Омельника пані Олександри Шереметьєвої: «Наявність стратегічного фандрезинг плану дає громаді чітку картину того, що у співпраці, влади, бізнесу, громадян і благодійного фонду своїми руками ми можемо і збудуємо кращі умови життя людей, спираючись на ініціативу активістів. Наша громада не отримала грант від Антикризової програми Міжнародного фонду «Відродження», але ми отримали значно більше, попрацювавши разом з бувшим керівником цієї програми для користі омельницької громади. І від тепер, знаючи, що головні резерви для розвитку криються в нас самих – людях, які творять добро».

Керівник Фонду громади Омельника пан Богдан Алещенко відзначив, що ініціативні групи 5 сіл району і міста Кременчука не лише намалювали «Карту потреб» своїх населених пунктів, але й спланували конкретні дії для вирішення місцевих проблем, а також визначилися із джерелами та способами залучення місцевих ресурсів, що дозволить реалізувати ці плани в році, котрий розпочався.

Враховуючи, що однією із запланованих добрих справ в Омельнику буде ремонт сільського будинку культури і проведення благодійних акцій аматорського мистецтва, Фундація Острозьких радо прийме 2-х представників Фонду громади Омельника на тренінг з локального фандрейзингу, що відбудеться 30-31 січня у м. Рівне за підтримки Інституту соціокультурного менеджменту й Антикризової гуманітарної програми МФВ. Таким чином, розпочату програму допомоги в становленні ще одного фонду громади в Україні – буде продовжено й розвинуто.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді молились за ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ